• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Pomeczowe wypowiedzi...

Started by Chiesa, 29/01/23, 23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Cristiano Biraghi: "Spędziliśmy 40 minut na połowie przeciwnika, straciliśmy gola z rzutu rożnego po jedynym celnym strzale, ale opuszczamy Rzym zadowoleni. Powrót Nico? To bardzo ważne, niestety bardzo nam go brakowało z powodu problemu, który go prześladował, cieszę się, że znów znalazł swój uśmiech i może nam pomóc. Nadal ścigamy się na trzech frontach, musimy po prostu iść z dnia na dzień i odzyskać siły. W środę mamy puchar Włoch, co jest dla nas bardzo ważne, musimy pracować, ponieważ grę zawsze mieliśmy".

Dodò: "Taktyka przy golu? Nico jest wspaniałym przyjacielem, często rozmawiamy. Kiedy padł gol, byłem bardzo szczęśliwy, ponieważ jest to schemat, który wypróbowujemy na treningach. Posiadanie go z przodu na otwartym skrzydle sprawia, że uwalnia ��moje bieganie bo gra do środka. Jest piłkarzem reprezentacji Argentyny gra z nim to dla mnie satysfakcja. Liga włoska Włoch? Byłem bez gry 7 miesięcy z powodu wojny na Ukrainie, wróciłem do silnych mistrzostw i teraz staram się, aby wszyscy zrozumieli, ile jestem wart".

Vincenzo Italiano: "Znowu zagraliśmy na wysokim poziomie, szkoda tej piłki na poprzeczce po uderzeniu Milenkovicia, gdyby była o włos niżej... Teraz musimy być konsekwentni, dużo zbudowaliśmy i, powtarzam, jest wielki żal z powodu sytuacji na koniec meczu Na szczęście odzyskujemy kilku graczy, co pozwala nam wykonać jeszcze kilka rotacji. Oczekuję od wszystkich większej jakości, teraz my musimy podnieść poprzeczkę. Od jutra będziemy myśleć o fundamentalnym wyzwaniu w środę przeciwko Toro. Powrót do 4-3-3? Przygotowaliśmy to w ten sposób, aby iść jeden na jednego i wysoko naciskać, aby zabrać pewność siebie przeciwnika, również dzięki jakości Bonaventury i Baraka. Karny na Saponarze? Mówił mi, że został uderzony i ja mu wierzę, on nie z tych co się kładą. To nie forma robi różnicę, ale chłopaki, którzy wychodzą na boisko. Ktoś taki jak Barak jest ważnym elementem, jest pomocnikiem i możesz nam mocno pomóc. Kłótnia z Cataldim na koniecmeczu? Absolutnie nie, tylko go komplementowałem, bardzo urósł piłkarsko. Różnica w stosunku do Lazio w tym roku jest duża, zawsze dobrze sobie radziliśmy przeciwko nim, ale często nie szło nam dobrze. W tej drugiej rundzie chcemy wrócić do gry o wyższe lokaty. Nie będzie to proste, ale spróbujemy".
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 30 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview