• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

ACF FIORENTINA - JUVENTUS 0:0

Started by Chiesa, 16/04/11, 02:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Fiorentina: Boruc - De Silvestri, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Behrami (75' Donadel), Montolivo, Vargas - Cerci (67' Ljajic), Mutu, Gilardino. Ławka: Frey, Camporese, Donadel, Comotto, D'Agostino, Ljajic, Babacar. Trener: Mihajlovic

Juventus: Buffon - Motta (57' Sorensen), Bonucci, Barzagli, Grosso - Felipe Melo, Krasic (58' Del Piero), Marchisio, Aquilani, Pepe - Matri (72' Toni). Ławka: Storari, Sorensen, Traore, Salihamidzic, Del Piero, Toni, Martinez. Trener: Del Neri

Sędzia: Orsato (Schio)

Bramki: -

Żółte kartki: Sorensen

Widzów: 34.483 (rekord sezonu, ale mniejszy zysk bo tylko 788.520,00 euro)
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Ama

Już zaczynam się wściekać, że nie dane będzie mi zobaczyć ten mecz... pojedynek dwóch Wielkich zespołów, grających praktycznie w najlepszych możliwych składach...

Problemy po stronie Fiorentiny? Oba boki obrony... Vargas znowu będzie schodził do skrzydła i jeżeli Pasqual nie zdąży się wrócić to może być kiepsko.

Najsilniejszy punkt po stronie Fiorentiny? Pewność Artura w bramce i przebojowość duetu Mutu-Gilardino.

Problemy po strony Juventusu? Oba boki obrony (o ironio!) czyli dziadek Grosso i drewno Motta. Ciekawe jak poradzi sobie szybki Matri z Naszą parą obrońców. Krasic pewnie będzie często spotykał się z Behramim i Comotto. Powinniśmy go łatwo wyłączyć z gry. Na ławce nie ma klasycznego stopera, więc jeżeli coś się stanie któremuś z centralnych obrońców to Jude ma poważne problemy.

Najsilniejszy punkt po stronie Juventusu? Cała linia pomocy wydaje się niesamowicie mocna... można tylko dodać, że warta jest około €70mln... Bardzo zróżnicowana ławka rezerwowych. Mamy tutaj wielkoluda Toniego (swoją drogą mam nadzieję, że zostanie odpowiednio powitany!), doświadczonego Del Piero, młodych Traore, Sorensen głodnych gry ale również średnio doświadczonych i niezbyt szybkich.

Ajajaj, ale będzie się działo :)

Riggarton

W końcu Camporese w jedenastce!
Czuję, że będzie ciekawy mecz :)

Z innej beczki... Ktoś coś słyszał może o "zemście" za wydarzenia na Stadio Olimpico z poprzedniej rundy? Coś jest szykowane?

Wagu

Quote from: Amadiss on 16/04/11, 04:49
dziadek Grosso

akurat on byl najlepszym zawodnikiem na boisku w meczu Roma-Juventus (0-2) 3 kwietnia, asysta przy golu Krasica palce lizac, kazdy mowil, ze wraca Grosso z Mistrzostw Swiata w Niemczech (bo tak swietnie zagral w tamtym spotkaniu), a TY twierdzisz, ze jest najslabszych punktem Juventusu, coz wiecej mam pisac...

Chiesa

To prawda Wagu, poza tym świetni są Krasic i Storari (dziwię się że zagra Buffon).

Wagu

Quote from: Amadiss on 16/04/11, 04:49
Na ławce nie ma klasycznego stopera, więc jeżeli coś się stanie któremuś z centralnych obrońców to Jude ma poważne problemy.

przeciez Sorensen jest stoperem :) grywal z prawej strony bo ma do tego predyspozycje i Juve mialo tam problemy ale jest on wlasnie "klasycznym stoperem", to tak jak Felipe jest stoperem z umiejetnoscia gry z lewej strony ale przeciez nikt nie zaprzeczy, ze jest on srodkowym obronca

Ama

Wagu,

to że zagrał fajny mecz z Romą i miał dwie asysty nie oznacza że nie jest dziadkiem Grosso. Może technika została ale ciekawe czy poradzi sobie z przebojowym Ljajicem, szybkim Behramim i będzie nadążał wracać, bo w tym wieku brakuje pary do gry (Comotto power). I podtrzymuje że będzie jednym z najsłabszych w tym meczu.

Skoro porównujesz Sorensena do Felipe to mocno zastanowiłbym się czy w mojej ocenie Felipe jest klasycznym stoperem czy raczej zawodnikiem mogących grać na środku i z lewej strony. Myślę, że nie raz mogliśmy się przekonać że taka uniwersalność w obronie nie przekładała się na solidność gry. Może to tylko kwestia umiejętności piłkarza? Dla mnie Juve nie ma na ławce klasycznego stopera i ucieszyłbym się gdyby jednemu z ich stoperów tak przypadkiem coś się stało.