• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Pierwsza 11. Waszym zdaniem?

Started by Fiorek, 19/07/10, 16:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lechu

Ja jestem za dawaniem szans mlodemu Ageyi ale nie to ze on bedzie od razu w pierwszej 11 i bedzie podstawowym zawodnikiem. Jako zmiennik dla Asamoah czy Inlera czy Monto lub Ago czy Bolata owszem. Z drugiej strony nikt nie wie jak młody sobie radzi i może faktycznie byłby w stanie podołać presji gry w 1 drużynie od pierwszych minut. Sinisza oceni. Bede sie upieral ze potrzebujemy jeszcze jednego klasowego pomocnika do srodka kosztem Zanettiego, który ma przebłyski ale wiecej gra dretwo i sie leczy plus ciagnie mase kasy. Donadela w ogole nie licze bo jego kosztem wolabym zeby w skladzie siedzial Ageyi. W momencie gdy wypadnie Bolatti, Agostino lub Monto (zakladajac ze oni beda podstawowa trojka na chiwle obecna) nie ma klasowego zawodnika ktory by ich zastapil. Bo ani Pan D ani pan Z mnie nie przekonuja a Pan Ageyi jest wielkim znakiem zapytania. Nie wiem jak wy uwazacie ale dla mnie mercato bedzie niespelnione bez jeszcze jednego pomocnika. Poki co kupilismy naprawdę klasowego bramkarza i naprawdę klasowego pomocnika z duza nie wiadoma jak sie odnajdzie w nowym otoczeniu i po kontuzji oraz lewego obronce co do ktorego zdania na forum Liverpoolu sa dosc sceptyczne. Tym nie mniej licze ze sie odnajda w zespole i ciesze sie z tych wzmocnien bo wygladaja naprawde uroczo (szczegolnie nieogolony Boruc :P ) Miejmy nadzieje ze sie sprawdza :)

Chiesa

Podam jeszcze ławkę: Boruc, Comotto, Pasqual (Insua), Natali, Felipe, Agyei, Carraro, Santana, Marchionni. Ljajic, Seferovic.

Trybuna: Donadel, Zanetti, Bolatti, Miranda.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Wagu

Lechu - jesli bedziemy grac 4-3-3 to srodkowy pomocnik by sie przydal, ale jesli 4-2-3-1 to juz nie :) poczekamy zobaczymy :)

Ama

Widze bardzo ciekawa rywalizacje na pozycji... zmiennika Gili. Obaj mlodzi wykazuja gotowosc i chcec do gry w pierwszym zespole. Obecnie lideruje Szwajcar ale i Baba pokazal, ze ma mega umiejetnosci. Agyei w tym sezonie powinien zaliczac tylko wejscia z lawki, by nabrac troche ogrania i 'smaku' trawy z butow najlepszych przeciwnikow. W 2012/13 bedzie gotowy. Tak mysle.

Wagu

mysle ze i Baba i Sefer sa na tyle mlodzi ze nie dadza rady utrzymac wysokiej formy przez caly sezon, tym lepiej dla nas za mamy dwoch mlodych wilkow walczacych o zmiennika Gili, beda sie wymieniac ta zaszczytna pozycja

camillo88kg

4-2-31:
Frey - De Silvestri, Gamberini, (pustka), Pasqual- Montolivo, D'Agostino- Ljalic,Jove, Vargas, Gilardino.

Ani Felipe Ani Kroldrup kompletnie nie są z mojej bajki. Jako zmiennicy ok, ale nie pierwszy skład.

gulas

Również uważam, że formacja 4-2-3-1 jest w tej chwili optymalną. Na pewno ćwiczone będą (są) również inne warianty na wypadek kontuzji np dwóch zawodników na daną pozycję. Wspomniana formacja moim zdaniem wyglądać powinna tak:

Frey
De Silvestri - Gamberini - Felipe - Insua
Montolivo - D'Agostino
Santana - Jovetic - Vargas
Gilardino

Nie można zapominać także o Mutu, który przecież jeszcze w tym roku będzie mógł grać. Z tego co widać czynnie uczestniczy w okresie przygotowawczym, dlatego też może on także stanowić o sile zespołu. Ławka także ciekawie się, prezentuje: Boruc, Natali, Kroldrup, Comotto, Pasqual, Bolatti, Zanetti, Marchionni, Ljajic, Mutu, Babacar, Severovic. Powiedziałbym nawet, że obecnie kadra jest za szeroka. Można pomyśleć o sprzedaży Donadela, może Ljajic na jakieś wypożyczenie? Na wielu pozycjach są naprawdę równorzędni zawodnicy co może (i powinno) u tych zawodników jeszcze większą chęć wskrzesić do załapania się do pierwszej '11'.

Chiesa

gulas -  Ljajic jest za dobry - wg mnie będzie grał u nas.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO