• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Skład kompletny?

Started by Wagu, 20/07/10, 14:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wagu

Do początku sezonu jeszcze bardzo daleko, ale już można pomału wnioskować jakich ustawieniem być może będziemy grać. Wydaje się, że Mihajlovic wybrał 4-2-3-1, taktykę którą próbował wpoić do głów piłkarzy również Prandelli.

Jeśli rzeczywiście mielibyśmy grać w ten sposób, to skład wydaje się już kompletny. Po dwóch graczy na każdą pozycję. Tego chciał Mihajlovic i to otrzymał.

Frey (Boruc); De Silvestri (Comotto), Gamberini (Natali), Felipe (Kroldrup), Pasqual (Insua); Montolivo (Zanetti), D'Agostino (Bolatti); Marchionni (Santana), Jovetic (Mutu), Vargas (Ljajic); Gilardino (Babacar)

Przy takiej opcji z Fiorentiną żegnają się: Donadel, Papa Waigo, Gulan, Di Carmine, Di Tacchio, Avramov. Zarobiona na nich kasa idzie na pokrycie zakupów Ago, Boruca i Insuy.

W obrębie składu pozostają: Agyei, Camporese, Carraro i Seferovic.

Jak wam się widzi pozostanie przy 4-2-3-1? I gra tymi graczami których aktualnie mamy do dyspozycji?

Oczywiście gdyby miało dojść jeszcze do jakiegoś zakupu, np. środkowego pomocnika (Asamoah), wtedy prawdopodobnie taktyka zmieniła by się na 4-3-3, ale to już inna bajka i inny post...

camillo88kg

Moim zdaniem przydałby się nam środkowy obrońca. Kroldrup miał dość dobry sezon, to prawda, ale już Felipe kompletnie mnie nie przekonuje. Musimy mieć tam pewniaka, a nie liczyć na pojedyncze dobre mecze.
Taktyka 4-2-3-1 wydaje mi się najbardziej odpowiednia do tego co mamy w składzie, chociaż Vargas i Jove powinny bardziej skupiać się na ataku, bo bardzo często Gila był osamotniony z przodu.

Mam nadzieję że Miha bedzie więcej dawał szans Ljajicowi bo podoba mi sie ten chłopak i w naszym systemie mógłby idealnie pasować do Jove i Vargasa jako ten trzeci.

Wagu

zakup stopera na swiatowym poziomie kazdego by ucieszyl, jednak zeby tak sie stalo musial by jeden z obecnych odejsc, Gamber na bank zostaje, tak samo Trup ktory dopiero co przedluzyl kontrakt, jak i Felipe ktore ledwo co zostal sprowadzony, wiec jedynie mozemy wywalic Nataliego, czy znajda sie na niego chetni? czy bedzie nas stac na oplacanie 4 stoperow na niezlym poziomie? bo na pewno Natali zarabia najmniej ze wszystkich srodkowych obroncow, a ja by przyszedl ktos dobry to by zarabial drugie tyle, nie wspominajac juz o kosztach transferu, bardzo bym chcial zebysmy kupili obronce, np. Luisao, ale wydaje mi sie to bardzo malo prawdopodobne :(

Ama

Ja też uważam, że na chwilę obecną mamy kompletny skład po taktykę 4-2-3-1.

Frey (Boruc) - De Silvestri (Waigo), Gamberini (Natali), Kroldrup (Felipe), Insua (Pasqual) - Montolivo (Zanetti), D'Agostino (Bolatti/Agyei) - Marchionni (Ljajić/Santana), Jovetić (Seferovic/Mutu), Vargas (Mutu/Carraro) - Gilardino (Babacar/Seferovic)

Na wylocie Donadel, Avramov, Gulan, Di Carmine.

W mojej wizji jest 25 zawodników, ale 3 z nich w każdej chwili może grać dla Primavery bez szkody dla zespołu, więc 22 podstawowych + 3 młodych.

Myślę, że zakup perspektywicznego stopera zostanie omówiony w styczniu. Trzeba zwrócić uwagę na podeszły wiek całej czwórki naszych stoperów. Myślałem, że Masi wybije się z Primavery ale kontuzja mu to skutecznie uniemożliwiła. Myślę, że warto sięgnąć po zagraniczną opcję (kierunek Argentyna). Po nieudanej transakcji Munoza pozostaje wierzyć, że Corvino miał kilku w obwodzie. Czas ich ściągnąć do klubu, bo muszą się jeszcze zaaklimatyzować i ograć np. w Primaverze. Myślę również, że pozostałe pozycje są doskonale obsadzone i mamy ciekawych, młodych następców. Bieda jest właśnie na środku obrony.