• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Valencia - Fiorentina 2:0

Started by Chiesa, 18/08/10, 23:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lechu

Salvio jest juz jedna noga w Benfice, Dos Santos zostaje w Tottenhamie. Moze ten Tomic bo o Misimoviciu tez sie juz pisze ze do nas nie przyjdzie. Ferdinand to chyba srodkowy obronca a nie lewy Pontek.

Pontius

Z tego co wiem to grywa i na środku i na lewej obronie, zresztą podobnie jest z Mantovanim.

Adam

No przydał by się Mantovani ale też słyszałem że grosso opóści Juve wiec można z nimi pogadać no i na środek koniecznie kogoś!
A co myślicie żeby Mutu grał w pomocy?

A tak wogóle to Corvino mnie bardzo zaskoczył z tymi transferami myślałem że będzie lepiej tak jak kiedyś że Melo przyszedł i Gila i Vargas i Jove i było git niech teraz też takich Graczy ściągnie a nie jakieś pokraki.
Z ostatnich transferów to tylko D"Agstino, i Ljalić

Bo nawet Felipe i Bolatti  mieli być tacy dobrzi i co nic!

Wysaje mi się że jeśli chodzi o transfery t Corwino się starzeje

Lechu

No cos slabsza forma Corvo ostatnio. Salvio juz oficjalnie w Benfice. Strona Atletico podała jakis czas temu. :( ehh

Chiesa

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Ama

Quote from: Pontius on 19/08/10, 12:44
Zresztą na gwałt potrzebny jest nam ofensywny pomocnik, i prawdopodobnie przyjdzie Salvio do nas. Wydaje się że obrona na początek sezonu to będzie Trup i Gamberini no i szczęście że mamy Silvera bo jednak widać dużą różnicę na tej pozycji, kiedy wchodzi Comotto.
Na gwałt to potrzebujemy stopera z pierwszego zdarzenia. Gamberini grał piach (musi ostro trenować by wrócić do formy, którą doskonale znamy), w tej chwili podstawa to Trup i Natali, pomimo okropnego błędu. Silver zdecydowanie ratuje formację obronną. Doskonale rozumiał się z Waigo, kto wie czy Papa nie wygryzie MM z prawej strony 8)

Quote from: Lechu on 19/08/10, 12:49
Nie rozumiem podejscia zawodnikow typu Donadel czy Bolatti, ktorzy mimo to ze mowi sie jasno ze beda pomocnikami siedzacymi na lawie to wola ja grzac i brac kase niz odejsc i grac. Gdzie jakas ambicja??
Problem w tym, że właśnie zostając wykazują duże ambicje. Wolą walczyć o miejsce w podstawowym składzie niż iść na łatwiznę i odejść. Problemem wydaje się również zainteresowanie innych klubów. Genoa słusznie nie chciała przepłacać a River nie stać na opłacenie Bolattiego (śmiech na sali, mają tyle siana a żałują... ale tam jest mega korupcja...). Poza tym przy obecnej formie, każdy z 5 pomocników ma równe szanse na grę...

Quote from: Adam on 19/08/10, 14:34
Bo nawet Felipe i Bolatti  mieli być tacy dobrzi i co nic!

Pierwszy gra i pokazuje, że jest nic nie wart, drugi pomimo że nie gra i tak oceniany jest, że jest słaby :-[

Problemem jest tylko i wyłącznie obrona. I nie ma się co sprzeczać nad siłą Valencii. Jest to bardzo mocna drużyna, znacznie lepsza od Nas, nawet po nie małej wyprzedaży. Oczywiście porównuje obecne składy, bo gdyby grał i Vargas i Jove i Ljajic myślę, że nie skończyłoby się 2:0.

Ale to niestety tylko gdybanie. Corvino przez ostatnie lata bardzo dobrze kompletował pomoc i atak, do obrony sprowadził, zresztą pod presją, Nataliego. Jedyny strzał w dziesiątkę do De Silvestri. Gamberini nie wrócił i pewnie jeszcze długo nie wróci do pełni formy, zastanawiam się nawet, czy Trup gra tak dobrze czy po prostu na tle innych zawodników jego gra nam się podoba ale gra tak jak kiedyś? Nie wiem... W każdym bądź razie mam ogromne obawy co będzie się działo jak przyjdzie im kryć Diego czy Eto'o/Milito. I wmawianie, że napad strzeli więcej bramek niż obrona wpuści wydaje mi się błędem. Każdy szanowany klub ma świetną obronę, u nas to obecnie zlepek zawodników bez formy (poza Silverem i względnie Trupem).

Ave!

Lechu

W tej chwili moze i maja szanse na gre ale docelowo to wedlug Irka i Siniszy pomocnicy numer 4 i 5 :) Ja bym dal szanse Bolattiemu. Sprzedal Zanettiego i Donadela z mila checia. Jezeli Monto z Ago beda w pelni formy to pozostali raczej malo pograja :> Donadel zachwyca nas od paru lat coraz gorsza grą :) Nawet jako zmiennik uwazam ze jest beznadziejny no ale nikogo innego  nie ma gdyz miejsca na kogos nowego bo Corvino nie chcial spuscic z ceny a chetni byli. Za rok Marco odejdzie (mam nadzieje) za darmo kasy nic nie dostaniemy a pozytek z niego bedzie teraz zadny. Jaki to ma sens nie wiem. Popadniemy w przecietnosc jezeli nie bedziemy mieli wartosciowych zmiennikow (wyszlo w poprzednim sezonie). To co robi Corvino mi sie bardzo ostatnio nie podoba. Zwlaszcza to jak zapuszczona zostala sprawa obrony. Na co czekamy? Felipe gra fatalnie. Liczylem ze sie odbuduje w przerwie ale widze ze dalej prezentuje sie beznadziejnie. Comotto to samo im wiecej lat na karku tym coraz gorzej :) Pasqual ????? Joaquin jeździł go jak male dziecie. Musi ktos przyjsc bo obrona to nasza najsłabsza obecnie formacja. Z drugiej storny patrzac na nasze zaangazowanie w mercato to zwatpilem juz ze ktokolwiek do nas dolaczy. Pesymistycznie ale takie mam odczucia. Po transferach Boruca i Ago bylem zadowolony i liczylem ze pojdziemy za ciosem i wzmocnimy jeszcze 2 pozcyje przynjamniej. Niestety poki co kolejni zawodnicy ktorymi sie interesujemy trafiaja w rece konkurecnji albo wybieraja inne niekoniecznie lepsze ligii i zespoly. Niesmak pozostaje :)

7eventy

http://www.youtube.com/watch?v=OsW1SpwkY7I
interwencje Arcziego, a co do meczu, chyba wszystko wyżej zostało napisane, nic nie mogę dodać, szkoda tej porażki i właśnie niesmak pozostaje. Mam nadzieję, że szybko wyciągniemy wnioski i pokażemy się z dobrej strony w 1 kolejce!  8)