• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - NAPOLI 1:1

Started by Chiesa, 26/02/16, 19:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

boozz

Quote from: GrzegorzK on 01/03/16, 10:06
Quote from: Tommy on 29/02/16, 23:06
Tatar(7) - super obrony w drugiej części, bardzo lubię tego bramkarza i często go bronię, ale stracona bramka to też jego wina(+50% Alonso). Gdyby stał w bramce, to dostałby piłkę w koszyczek.

No chyba nie mówisz poważnie. Ta bramka to 100% Alonso i tu nie ma dyskusji. Bramkarz w momencie, gdy obrońca do niego ma zagrać piłkę powinien nie stać w bramce aby w razie czego uniknąć klopsa w postaci wpakowania swojaka. Tatar wyszedł do boku licząc, że Marcos zagra mu piłkę bo i tak powinien Hiszpan zrobić. Ten zdecydował się na wybicie piłki w przód (co też nie było jakimś złym pomysłem, choć gorszym) lecz skiksował i posłał piłkę prosto pod nogi Higuaina.

Więc nie zgodzę się, że ta bramka to 50/50 Tata/Alonso

Zgadzam się. Babol Alonso.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

krzysiu

Fajnie ,że znów wracamy do pięknej gry itd. ale kurde naprawdę jest żal tego meczu i wielu które były podobne,że gramy ładnie,fajnie itd. a potem albo remis albo nam wciskają. Może nam w końcu dopisze szczęście po tylu latach i będziemy na tym 3 upragnionym miejscu

nightsword

Ja uważam tak samo jak Tommy (kiedyś coś się chytało) Tatar w tej sytuacji NIEPOTRZEBNIE tak daleko wychodził !
Co on tam chciał chwytać piłka ewidentnie szła do obrońcy (fakt babol Alonso).
Obejrzałem chyba z 10 razy powtórki i podtrzymuję że Tatar też zawalił przy bramce.
No ale potem się PIĘKNIE zrehabilitował.

Tommy

Podsumowując - bramka na konto Alonso, przez tego babola, ale Tatar nie będąc pewnym, że Marcos mu tę piłkę przepuści, nie powinien tak schodzić do boku i zostawiać pustej bramki. Gdyby Tata został w bramce, to mimo babola Alonso, prawdopodobnie gola byśmy nie stracili. Higuain go w tym przypadku wyjaśnił :(

No, ale na szczęście w drugiej połowie Tatar wyjaśnił Higuaina ;)