• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - HELLAS VERONA 1:1

Started by Chiesa, 11/03/16, 15:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

boozz

Quote from: Fioletowy on 14/03/16, 07:16
Quote from: boozz on 13/03/16, 23:49
Już niedługo będziemy Sousę obwiniać za zmiany pogody i trzęsienia ziemi a te święte krowy które grają będą wdupczać z drugoligowcami.
Te święte krowy ktoś jednak wstawia do składu. Za skład odpowiada trener. Za przygotowanie fizyczne zawodników odpowiada trener. Za motywację zawodników do gry odpowiada trener. Niestety ale Sousa po świetnym początku chyba się trochę zaczął gubić. Nie wiem też czy ma jeszcze motywację do pracy z tą drużyną. Wydaje mi się że powtórka scenariusza który przerabialiśmy z Montellą jest całkiem prawdopodobna :(.

Znasz to powiedzenie "tak krawiec kraje jak materii staje?". Ze złomu Ferrari nie zrobisz nawet gdybyś się Enzo Ferrari nazywał. Mogę się również z Tobą założyć że jak przyjdzie jakikolwiek inny trener od nowego sezonu to z tym składem osiągnie jeszcze gorsze wyniki.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

GrzegorzK

Dokładnie boozz. Nie można całej winy zwalać na Souse. Jak nie rotuje składem to źle jak rotuje to źle :/ Drużyna zaczęła sezon z bardzo wysokiego poziomu i ciężko po prostu to utrzymać przez cały sezon. Czytałem wiele opinii o Violi z początku sezonu, że tym tempem meczowym pod koniec rozgrywek będzie już ciężko i teraz faktycznie to się nam odbija. Mimo wszystko przypomnę wszystkim, którzy zaczynają gadać, że za Montelli było lepiej (swoją drogą przypomina mi to gadanie niedouczonych starych ludzi, którzy twierdzą, że za komuny było lepiej), że drużyna zredukowała płace o 1/3 i pozbyła się kluczowych zawodników, którzy za Montelli stanowili o sile zespołu (Rossi Salah Cuadrado Pizarro Neto i jeszcze paru innych) Przypomnijcie sobie jakie były nastroje przed rozpoczęciem sezonu. Górną połowe tabeli niektórzy was uważali za sukces a jakiekolwiek puchary na bardzo dobry wynik. Nie mamy graczy na gre w LM i to wiadomo nie od dziś. Sousa napompował balonik na początku sezonu i teraz za to płaci. Panowie troche pokory ! Ja ten sezon i tak uznaje za bardzo udany, bo finansowo wyszedł znakomicie a nie odbiło się to AŻ TAK BARDZO na wynikach. Jedyne czego mi szkoda to właśnie trenera, który jest ciągle porównywany do swojego poprzednika mimo tego, że nie ma nawet połowy potencjału tego składu, który miał samolocik.

Pozdrawiam FORZA VIOLA !

Fioletowy

GrzegorzK oczywiście masz rację, ale po 9 dniach odpoczynku wystawienie takiego składu było bardzo dziwne i się zemściło- za co ewidentnie odpowiedzialny jest Sousa. Sorry ale są gracze którzy grają w sezonie po 50 i więcej meczy i dają radę. O 9 dniach wolnego mogą sobie pomarzyć, a gdy im się taka przerwa przydarzy to komentatorzy są przekonani, że taki gracz już odzyskał świeżość. Wcale nie twierdzę że inny trener osiągałby lepsze wyniki. Na pewno też na chwilę obecną nie zwalniałbym Sousy. Pytanie brzmi jednak czy on nadal siebie widzi jako trenera tej drużyny w przyszłym sezonie ?? LM raczej nie będzie, więc kasy na wzmocnienia też nie, a Portugalczyk ambicje ma, i może myśleć o spełnieniu ich w innym klubie niż Fiorentina.

Chiesa

Noty od Violanews Nazione Stadio Gazzetta Reppublica   Corriere Bruno
Tatarusanu 6,5  6     6     6     6     6.5     6
Tomovic     -     -     -    -    -    -    -
Alonso     6     5.5     6     6     6     5.5     6
Astori     6     5.5     5     6     5     5.5     5,5
Pasqual     5     5     5     5     5     5     5,5
Tino Costa  5     4.5     4,5     5     4,5     4     4
Mati F.     6     5     5,5     5.5     5     5.5     5
Tello     6,5     6     5,5     6     6     5.5     5,5
Zarate     6,5     6     6     6.5     5,5     6     6
Borja V.     5,5     6     5,5     5.5     5,5     5     5
Babacar     4,5     4     4     5     4,5     4     4,5
Roncaglia 5,5     6     6     5.5     5,5     6     5,5
Bernardeschi  5,5     5     5,5     6     5,5     5.5     5,5
Kalinic     6     6     6     6.5     6     6     6
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Gole oczami Davida Guetty

Chiesa

Wczoraj na meczu był też jeden z wielkich graczy Fiorentiny - Daniel Passarella.