• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - JUVENTUS 1:2

Started by Chiesa, 23/04/16, 01:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Fiorentina: Tătăruşanu - Tomovic, G. Rodriguez (k), Astori - Tello (62' M. Fernández), Badelj (89' Roncaglia), B. Valero, Alonso - Bernardeschi, Iličić (53' Zárate) - Kalinic. Ławka: Lezzerini, Satalino, Pasqual, T. Costa, Kone, Błaszczykowski. Trener: Sousa

Niedysponowani: Benalouane, Babacar (36 kolejka), Vecino
Zdyskwalifikowani: -
Decyzja trenera: Diakhaté, Sepe
Inni: -
Zagrożeni karą meczową: B. Valero, Pasqual, Roncaglia, Tomovic

Juventus: Buffon - Rugani, Bonucci, Barzagli - Lichsteiner (88' Cuadrado), Khedira, Lemina, Pogba (84' Asamoah), Evra - Mandzukic, Dybala (70' Morata). Ławka: Audero, Moedim, Padoin, Hernanes, Sandro, Pereyra, Zaza. Trener: Allegri

Niedysponowani: Caceres, Neto, Marchisio
Zdyskwalifikowany: Sturaro
Decyzja trenera: -
Inni: -
Zagrożeni karą meczową: Hernanes, Pogba, Lichtsteiner, Mandzukic

Sędzia: Taglavento (Terni)

Bramki: 81' Kalinic - 39' Mandzukic, 83' Morata

Żółte kartki: G. Rodriguez - Rugani, Morata, Cuadrado

Ważne: 90' Buffon obronił karny Kalinic'a

Widzów: 33.650 (zysk € 783.108)

12°C
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Krzysiek74

Forza Viola per sempre!

Florek

Nie wiem czemu, ale jakoś kompletnie nie czuję tego powera przed meczem. Zawsze takie mecze mnie elektryzowały od tygodnia, a dzisiaj jest zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że kopacze zrobią nam mały prezent i chociaż tym meczem choć trochę poprawią humory po tym nieudanym sezonie ;)

Krzysiek74

Florek ja czuję.Jednak ten rywal co by nie było wyzwala we mnie emocje od zawsze.Mam nadzieję że zostawią trochę zdrowia na boisku i kibicom sprawią trochę przyjemności.Jak przegrać to po walce bo dziś im przejścia obok meczu nie wybaczę...
Forza Viola per sempre!

Chiesa

Ja od zawsze neutralnie podchodzę do tych spotkań. Miło będzie ugrać punkty na mistrzu. Mój mecz jest 15 maja ;).

Chiesa

Takie chwile mile widziane w meczu z Juve

Chiesa

Sebastien Frey wrzucił post - wielce wymowny - na tweeter'a.