• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

CHIEVO - FIORENTINA 0:0

Started by Chiesa, 27/04/16, 17:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

FT 0-0. Mamy 60 pkt i 5 miejsce. Eliminacje EL.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

krzysiu

,,Wspaniały" mecz w naszym wykonaniu

Tommy

Do 70 minuty gra była okej - skuteczność zawodziła. Od 70 minuty Chievo miało więcej z gry od nas... ;/

Florek

Krótka piłka - ostatnie 15 meczów to aż 19 punktów, które dało by nam 11 lokatę. Wniosek? Sousa OUT i to natychmiastowo! Zawiodłem się na nim, jednak jest marnym strategiem i w ogóle trudno myśleć o nim pozytywnie. Czas na kolejne zmiany, także wśród zawodników.

Tommy

Też jestem niezmiernie zawiedziony drugą częścią sezonu i też uważam, że sporo(większa część) winy leży po stronie trenera. Tracimy punkty nie przez brak umiejętności, lecz przez brak jaj i sportowej złości. Jeśli mercato ma być niemrawe tak jak to ostatnie, to Sousę bym jednak zostawił, ponieważ wydaje mi się, że jego osoba wraz  z aktualnym składem daje szansę zajęcia tego 5-6 miejsca w kolejnym sezonie. Gdyby przyszedł nowy trener to nie mam pojęcia jakby to zadziałało...

Tak czy siak - oczywiste jest, że w klubie coś nie gra, skoro w ostatnich kilku sezonach pojawiają się za każdym razem niepowtarzalne szanse na zajęcie miejsca w top 3, a brakuje podczas zimowego mercato kasy na 1-2 zawodników, którzy mogliby wzmocnić zespół! Tak, wiem że mamy dopiero 7 budżet w Serie A, wiem że nie ma kasy, ale bracia muszą choć trochę zaryzykować, jeśli chcą podnieść klub na wyższy poziom, do rangi europejskiej.

Jestem mega ciekawy kolejnego sezonu - czy znów powalczymy o top 5, czy będziemy pałętać się w środku stawki. Z taką polityką transferową, nasze popadnięcie w przeciętaność jest kwestią czasu, pytanie tylko kiedy to się stanie - za rok, dwa czy trzy.

Landem

Coś czuję, że Gomez strzeliłby więcej bramek w tym sezonie niż Kalinic.

Tommy

Ciężko to ocenić :P Szkoda, że tak frajersko oddaliśmy Gomeza... Kalinic jednak fajnie pracuje dla drużyny i jest niezły technicznie - często pomaga w rozegraniu. Kalinica, pomimo słabej formy strzeleckiej aktualnie nie winiłbym za obecny stan rzeczy :/ Coś się zesrało w drużynie, która na jesieni grała z dużo większym zapałem i animuszem.

krzysiu

Teraz każdy ocenia inaczej naszą grę , pozycję itd. bo przez pierwsze 2,3 miesiące sezonu byliśmy w czubie i graliśmy świetnie - coś musiało nie pójść ,że tak się stało a nie inaczej z naszą grą - teraz się mowi ,że Gomez by strzelił więcej - jak u nas grał strzelał dużo? Chyba na ławce rezerwowych i u lekarzy .. Najgorzej jest własnie jak się rozbudzi nadzieję a potem jest lipa - wiele takich klubów już było w ostatnich latach , dobrze,że mamy puchary ale wnioski trzeba wyciągnąć a nie wiem czy Sousa ma jeszce pasję do tego wszystkiego - do meczów z Napoli itd. było w miarę dobrze choć nie graliśmy kapitalnie