• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Kto się mieni kibicem Fiorentiny?

Started by Chiesa, 29/08/10, 16:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Do napisania tego krótkiego tekstu zmusiły mnie ostatnie głosy i narzekania, że Corvino jest do d., że mercato jest żenujące itd. Przepraszam, czy big gracze nie zostali? Mając do dyspozycji taki budżet Corvino robi co może i dlatego jest nr. 1 we Włoszech. Panie i panowie bez Cittadelli nie będziemy mieli super zmienników a zwykłych wyrobników. A jeśli komuś się nie podoba, bo ciągle krytykuje to mówię wprost przerzuć się na MC lub Chelsea.

Z fioletowym pozdrowieniem Chiesa.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Wagu

to, ze sie komus cos nie podoba jest normalna sprawa
krytyka jest nieodlacznym elementem pilki noznej
przerzucanie sie z klubu na klub nie jest wyjsciem
czy MC lub Chelsea obejda sie bez slow krytyki?
bez krytyki nie byloby pochwaly

Chiesa

Oczywiście, że tak, ale konstruktywną - krytykowanie takie ad hoc jest bez sensu.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Pontius

Corvino robi swoją robotę. Taką na jaką pozwala mu budżet płacowy.

Paolo

Wagu ja bym nawet napisał że bez krytyki nie byłoby postępu  ;). W tym roku mamy prawo do narzekań na transfery. Pomijam już kwestie kogo nie kupiliśmy, to i tak nic nie zmieni. Sezon przyszedł a my zostajemy z kulawą obroną.  Właściciele nie wydali na transfery nawet 10% półrocznych przychodów swojej firmy. Skąpstwo? Hmm.. sam już nie wiem, ale chyba tak możemy określić naszą politykę płacową/transferową. Bez pieniędzy nie będzie wielkiej drużyny.... prawa rynku  ;).

Tyle się mówiło o gonieniu czołówki Serie A, o Scudetto w najbliższych latach, o wspaniałych transferach. Na razie wszystko jest w planach.  Jestem ciekawy kiedy w końcu powstanie Citadella, bo przecież o tym projekcie się mówi od kilku ładnych lat....
Viola Club Polonia

Pontius

QuoteWłaściciele nie wydali na transfery nawet 10% półrocznych przychodów swojej firmy. Skąpstwo?

To są ich pieniądze i nie możemy mieć do nich pretensji (przynajmniej ja ich nie mam)

QuoteTyle się mówiło o gonieniu czołówki Serie A, o Scudetto w najbliższych latach, o wspaniałych transferach. Na razie wszystko jest w planach.

Proste. Jeśli nie będzie Citadelli to o gonieniu czołówki można pomarzyć. A z tego co czytało się w ostatnich miesiącach w sprawie citdaelli to miasto zawala sprawę...

camillo88kg

Ja tak ostro nie powiedziałbym że Corvino jest do d...  itp. bo to oczywiście wierutna bzdura. Zbyt dużo zrobił dla nas i zbyt dużo dobrego jeszcze zrobi. Zatrzymanie najlepszych graczy to kolejny wielki plus. I tu pełna zgoda.
Ale jak każdy, nie jest nieomylny i wyłączony z krytyki. Osobiście za minus uważam brak transferu latem środkowego obrońcy, bo tam już jakiś czas mamy deficyt jakościowy (nie mylić z ilościowym). i nawet najlepsza forma Trupa czy Felipe tego zdania nie zmieni.
Za dobre decyzje chwalimy, za złe ganimy. Oczywiście nam się łatwo mówi, bo to nie my podejmujemy decyzje ws. transferów. Ale i nie my bierzemy za nie odpowiedzialność.  Taki jest już świat, ten piłkarski świat także.

Wagu

Chodzi po prostu o to, ze w ostatnich latach, zgodnie z planami i obietnicami, gonilismy czolowke Serie A i kazdy spodziewal sie kolejnego kroku do przodu. Na ta chwile, patrzac na dokonane transfery, trudno o takim powiedziec. Oczywiscie nie mozemy powiedziec, ze zatrzymanie wszystkich zawodnikow w druzynie jest zle. Mysle, ze po bardzo dobrych zakupach w ostatnich latach (Gilardino, Melo, JoJo, Vargas, Silver, Ljajic) kazdy w mijajacym okienku transferowym oczekiwal czegos wiecej. Na pewno wiekszosc z Nas czuje niedosyt. Corvino przyzwyczail do super zakupow, wiec teraz tez czekalismy na kogos z najwyzszej polki. Brak sprzedazy kogos z najlepszych pilkarzy spowodowal, ze nie przyszedl ktos kogo z miejsca mozemy nazwac znaczacym wzmocnieniem. Mam nadzieje, ze sezon pokaze iz zakup D'Ago byl dobrym posunieciem. Jednak na ta chwile ciezko powiedziec jak bedzie on, jak i cala druzyna, gral.