• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Kto się mieni kibicem Fiorentiny?

Started by Chiesa, 29/08/10, 16:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Bracia ale tylko uświadamiam Was, że takie są realia, że bez Cittadelli nie ruszymy do przodu.  Ja kibicuje Fiorentinie 20 lat i właśnie za kadencji Della Valle poczułem powiew siły. Szkoda, że ich nie było za czasów Bati'ego bo wtedy była by szansa na coś spektakularnego. Powoli idziemy do przodu, w składzie dużo świetnej młodzieży więc nie ma co narzekać. Obrona wczoraj (też bym wolał lepszych graczy) spisała się dobrze. Ofensywa też ok i gramy na 75% możliwości. Boiska treningowe są budowane i jak miasto wreszcie da zielone światło będzie i Cittadella. Także stonujmy krytykę bo więcej teraz nie damy rady wycisnąć. Forza Viola!!!
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Fiorek

Oto moja opinia:
- Kibice Fiorentiny mogą i powinni żądać więcej od klubu.
- Właściciele Fiorentiny mogą i powinni żądać więcej od miasta
- Florencji powinno zależeć na Fiorentinie, bo to świetna turystyczna reklama dla miasta.

Wg mnie rolą każdego kibica jest wspieranie klubu, kiedy mu idzie i kiedy jest na dnie. Kiedy są transfery i kiedy ich brakuje. Liga Mistrzów pokazała, że nawet obrona Fiorentiny może grać dobrze, kiedy wszyscy ściskają kciuki za całą drużynę.

Teraz widzę coś innego, część z nas kibicuje Fiorentinie, ale już obronie Violi nie do końca. To tak jakbyśmy kochali dziewczynę za piękne nogi, ale już a głowę to nie ;) Część uważa, że Mihajlovic się nie sprawdzi, pomimo, że za nami dopiero jedna kolejka.

Florencja i kibice Violi kochają piękną grę. Pewnie stąd się bierze to, że obrońców nie potrafimy szanować. Akurat obrona obroni się sama przy pomocy dłoni Sebastiena i Artura. 

Piłka poszła do przodu. Boiska treningowe z pełną bazą to dziś mus. Citadella to jedyny możliwy atut w ręku miasta, aby wpłynąć pozytywnie na rozwój klubu. Fiorentina o tym dobrze wie i dlatego stara się lobbować. Może tylko tyle i aż tyle. 

Corvino? Ja osobiście bardzo go cenię za transfery. Każdy piłkarz, nawet Ci których już u nas nie ma, grają dobrze w swoich klubach: Osvaldo, Pazzini, Miccoli, Bojinov, Semioli. Nawet Dainelli sobie radzi pozytywnie. Zapewne Pasqual, Kroldrup, Donadel, Natali, Felipe, jakbyśmy ich oddali do Romy, Napoli czy Genui, graliby tam pozytywnie. A część z nas narzekałaby dlaczego ich oddaliśmy :)

Mutu?  Gdybyśmy zwolnili Adriana za jego wpadkę,  Fiorentina zachowałaby się fałaszywie. Nie wiem, czy pamiętacie, kto podał pomocną dłoń Mutu, gdy tego potrzebował? Fiorentina. I teraz miałaby go kopnąd w d... ? Moja Fiorentina tak nie robi!

Fiorentina ma swoje plusy, ale bez swoich minusów to nie byłby klub, któremu kibicujemy! Któremu ja kibicuje już 16 rok ;) 
---
www.mariuszsadurski.pl - blog PR i marketing w turystyce
www.acffiorentina.eu

Ama

QuoteChodzi po prostu o to, ze w ostatnich latach, zgodnie z planami i obietnicami, gonilismy czolowke Serie A i kazdy spodziewal sie kolejnego kroku do przodu. Na ta chwile, patrzac na dokonane transfery, trudno o takim powiedziec. Oczywiscie nie mozemy powiedziec, ze zatrzymanie wszystkich zawodnikow w druzynie jest zle. Mysle, ze po bardzo dobrych zakupach w ostatnich latach (Gilardino, Melo, JoJo, Vargas, Silver, Ljajic) kazdy w mijajacym okienku transferowym oczekiwal czegos wiecej. Na pewno wiekszosc z Nas czuje niedosyt. Corvino przyzwyczail do super zakupow, wiec teraz tez czekalismy na kogos z najwyzszej polki. Brak sprzedazy kogos z najlepszych pilkarzy spowodowal, ze nie przyszedl ktos kogo z miejsca mozemy nazwac znaczacym wzmocnieniem. Mam nadzieje, ze sezon pokaze iz zakup D'Ago byl dobrym posunieciem. Jednak na ta chwile ciezko powiedziec jak bedzie on, jak i cala druzyna, gral.
Podpisuje się pod tą wypowiedzią. Myślę, że gdyby Corvino ściągnął jednego dobrego stopera to nikt z nas nie powiedziałby o nim już złego zdania. Niestety on widzi potrzeby na innych pozycjach, które moim zdaniem są całkiem dobrze obsadzone. Nie rozumiem dlaczego chcemy sprzedać Waigo (po meczu z Napoli to chyba pewne), który w pre sezonie był najlepszym zawodnikiem? Czym kieruje się Corvino? Jestem pewny, że 90% pare procent kibiców, gdyby miało wybierać MM czy Waigo wybrałoby tego drugiego. Doszedł Cerci, piąty prawo-skrzydłowy. W tym momencie spokojnie możemy opchnąć MM i zostawić dwóch fajnych grajków. Cerci i Waigo + Santana spokojnie dadzą radę na prawej stronie. Nieporadność w sprzedawaniu graczy staramy się tłumaczyć tym, że nie oddamy ich za grosze. Ale jeżeli nie sprzedamy ich teraz to oni niedługo sami odejdą, za darmo. Poza tym ich odejście to nie tylko kasa z transferu ale również zaoszczędzone na kontrakcie + sportowe (zostaje miejsce dla juniora). Na prawdę, wystarczyłby transfer solidnego stopera i narzekania skończyłyby się na dłuższy czas :)

Pontius

QuoteJestem pewny, że 90% pare procent kibiców, gdyby miało wybierać MM czy Waigo wybrałoby tego drugiego

No to ja już jestem 1 przeciwnikiem odejścia MM. Marco również prezentował się świetnie w okresie przygotowawczym.

Chiesa

Ja chcę odejścia Bolata i Donadela oraz Felipe.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Adam

Niech z prawej strony zostanie Cerci, Marchionni i Waigo i odejdzie Santana  ;)

Co o tym myślicie ?

Pontius

Kto będzie chciał Santanę, który dopiero w połowie września chyba wraca do pełnych treningów. Co najwyżej mógłby odejść dopiero w zimowym okienku.

Adam

No to ja już Kurde nie wiem :'(