• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Kto się mieni kibicem Fiorentiny?

Started by Chiesa, 29/08/10, 16:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

saviola77

Quote from: Adam on 30/08/10, 14:36
Niech z prawej strony zostanie Cerci, Marchionni i Waigo i odejdzie Santana  ;)

Co o tym myślicie ?

Haczyk z Santaną jest taki, że on równie dobrze może grać jako AMC, tak samo jak Ljajic, a wiadomo, że jak coś się nie daj Boże stanie D'Agostino albo Montolivo to on może ich zastąpić. Więc oddanie Santany może być przynajmniej w tym okienku chybionym pomysłem. To już lepiej oddać Commotto i z Papa Waigo prawego, podłączającego się obrońce zrobić. Pełen wypas, będzie lepszy niż Rafinha, tyle tylko, że trzeba ten pomysł sprzedać Mihajlovicowi :D Niestety, czytałem też, że Corvino Go bardzo chce sprzedać, nikt nie ma dojść w zamian, a ponadto Asamoah ma dopiero przyjść w kolejnym okienku, kiedy Udine spuści z tonu. Szkoda :(   

Lechu

Asamoah jest przymierzany do Interu i pojawila sie tez opcja z Sunderlandem wiec czekanie na obnizenie ceny do nastepnego mercato moze sie w jego przypadku okazac zludne. W przypadku jego transferu teraz jego kandydatura upada jak byc moze i Inlera ktory jest blisko Wolfsburga :)

Pontius

Nie ma raczej możliwości żeby obaj odeszli. Wtedy Udinese ma tylko Candreve a linia pomocy nie istnieje. Dla mnie odejście obu równe jest zeru. Co najwyżej jeden.

Wagu

Ama

Absolutnie Santana powinien zostać. On nie jest przypisany do prawego skrzydła, tak jak MM. Już pokazał, że spokojnie ogarnia pozycję Jove oraz może grać PŚ. MM w okresie przygotowawczym ćwiczył lewą flanką by w razie kontuzji Vargasa i Ljajica/Ago móc elegancko wskoczyć na lewą stronę. Według mnie, nie wyszło mu to na dobre. Po stronie Waigo fakt, że może grać prawego obrońcę. Dla mnie werdykt jednoznaczny. Jeszcze raz podkreślę, że w piłce nie ma miejsca na sentymenty :)

Parma daje rade, ładne transfery :o

Pontius

Może grać prawego obrońcę... ale tego nie robił chyba ze 2 lata. Na wypożyczeniach grał najczęściej jako napastnik.

QuoteJeszcze raz podkreślę, że w piłce nie ma miejsca na sentymenty

Sentymenty ? Po prostu uważam że MM powinien z nami zostać, w okresie przygotowawczym grał równie dobrze jak Waigo. I jednak chyba zdanie Mihajlovica coś znaczy i tym samym pokazuje kto jest lepszy. Skoro to MM jest podstawowym skrzydłowym a Waigo nie łapie się w tej chwili na ławkę...

Wagu

Quote from: Pontius on 30/08/10, 21:45
Może grać prawego obrońcę... ale tego nie robił chyba ze 2 lata. Na wypożyczeniach grał najczęściej jako napastnik.

z tego co sie orientuje to w Southampton gral na prawej obronie

Pontius

Z tego co widzę przeglądając dane z meczy, w których brał udział to ustawiany był albo w ataku albo na skrzydle. Chyba że złe ustawienia są podane, w sumie jest to możliwe.