• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Kto się mieni kibicem Fiorentiny?

Started by Chiesa, 29/08/10, 16:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lechu

Ehh Irek Irek :) Nie wszyscy musza mieć Cittadele żeby kupować ;> Generalnie chodzi o podwyższanie poziomu pilki noznej we Florencji. Nie mozna sie zatrzymywac po jednym sezonie udanym w LM a zawalonym w Serie A, tym bardziej jeżeli wlasciciel i zarządzający drużyną mówią o walce o jak najwyższe cele. Jak pokazał poprzedni sezon Fiorentina nie jest w stanie grac równo na 3 frontach głównie z braku sensownych rezerwowych. To niestety wymaga inwestycji w newralgicznych punktach jakimi są obrona i pomoc bo atak jest jak najbardziej na poziomie i włączam do niego tez skrzydłowych. Cieszy fakt ze doszedl Ago ale transfery Boruca i Cerciego mogly zaczekac ;) Takie moje zdanie. Sa inne pozycje ktore powinny byc wzmocnione i mysle ze nie jestem sam w tej ocenie. Mnie razi przede wszystkim nieporadnosc w zrezgynowaniu w z pewych graczy celem zrobienia miejsca dla nowych. Mimo ograniczonego budzetu mysle ze dalo by rade sprowadzic kogos w miejsce Gulana, Donadela, Nataliego, Comotto, Zanettiego czy Bolattiego badz Santany. Pozbyce sie tych graczy daje pieniadze na zatrudnienie przynajmniej 3 solidnych zawodnikow lepszych od wyzej wspomnianych. Dlaczego klub nie potrafi sie ich pozbyc to pytanie kierujcie do Corvino. Inne kluby robia to i nie maja z tym problemu. Dodam jeszcze ze lubie bardzo Santane ale jego kontuzjogennosc sprawia ze wolabym zastapic go kims innym. Nasz DS w tym mercato wypadl blado na tle konkurencji :) Nikt nie rzada transferow 20 mln za gracza ale transferów robionych z glowa i przede wszystkim wiecje determinacji w przkonaywaniu zawodnika do tego ze warto grac we Florencji. Kasa kasa ale zbyt wielu zawodnikow kotrymi sie intersowalismy wybralo inne barwy. Pod tym wzgledem to mercato jest wyjatkowe :)  Viola per sempre :)

Pontius

QuoteKasa kasa ale zbyt wielu zawodnikow kotrymi sie intersowalismy wybralo inne barwy

Tak naprawdę nie wiemy którymi zawodnikami Corvino na serio się interesował. To są wymysły prasy. Jednym, pewnym który wybrał inne barwy to Dembele. O reszcie można mniej lub więcej gdybać.

BalonACF

No ale szczerze jesli wam chodzi o obronę kogo Corvino mogłby kupic za małe pieniadze i w dodatku sprawdzonego...Nasz Boss jest najlepszy w tym co robi i  mysle że nie bedzie z nami źle...

FV!!

saviola77

Ja się mienie mianem kibica Violi i to przeszło już od 15 lat. I to, że narzekam właśnie o tym świadczy, bo znam potencjał naszej drużyny, wiem że mamy super dyrektora sportowego i w tym okienku transferowym wyjątkowo się on nie sprawdza. Bo nie jest wielką sztuką posiadać zespół 30 graczy przeciętnych, ale umieć zastąpić ich 18 graczami wybitnymi i utalentowaną młodzieżą. Tym bardziej jestem rozczarowany tegorocznym mercato, gdyż wiem na co normalnie Corvino stać. Nie wiem, nie dogaduje się z Mihajlovicem ? I jeszcze osobny temat to Adrian Mutu ... jak on się ma do naszej symboliki fair play i cały czas puszczać mu w niepamięć te wszystkie, jego historie. Naprawdę Corvino wyjątkowo nie dał rady w tegorocznym mercato, choć ma jeszcze 3 dni ...

Krzysiek74

Panowie poczekajmy z ocenami do kilku pierwszych kolejek bo wg mnie mamy zespół do walki o europejskie puchary
Forza Viola per sempre!

Pontius

Ale chyba ktoś zapomina, że nas na 18 wybitnych graczy nie stać... Na razie nie ma porównania do Milanu, Juve, Interu czy nawet Romy jeśli chodzi o budżet płacowy dla zawodników, co nas mocno ogranicza.

Lechu

No dobra ale jezeli gracze pokroju Cavani Veloso Rafinha wybieraja kluby pokroju Genoa Napoli to cos tu jest nie tak chyba :) A powinni byc spokojnie w naszym zasiegu ;>

Pontius

Ale kto powiedział że Corvino chciał takich graczy jak Rafinha (mamy De Silvestriego) czy Cavani ściągnąć ? To są kuluary negocjacji, tak na prawdę my nie wiemy co się działo i jakim budżetem dysponował Corvino. Dla mnie najważniejsze, że nikt z naszych gwiazd nie odszedł.