• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Europa League 1/16 finału (I mecz): M'Gladbach-ACF Fiorentina 0:1

Started by Chiesa, 15/02/17, 18:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

"Bardziej głupio przegrać nie można". "Borussia totalnie szalona"

"Co za głupia porażka z Fiorentiną!".

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

boozz

Quote from: Tommy on 16/02/17, 21:15
Quote from: boozz on 16/02/17, 21:05
W 2p. fajnie zagraliśmy w obronie. W końcu. Mnie nie podoba się nasza formacja bo brakuje wahadłowych, mają za dużo biegania, brakuje ich żeby zamknąć akcję albo nie nadążają z powrotami czemu się trudno dziwić jak przebiegną ponad 90m w jedną i drugą stronę. Cierpi też na tym jakość dośrodkowań. Berna kapitalnie, przerasta partnerów o głowę.

Mi się wydaje, że obraz drugiej połowy to raczej efekt lepszej gry naszej pomocy niż obrony, w pierwszej całkiem oddaliśmy środek i z nami jechali, stąd masa sytuacji przeciwnika.

Co do wahadeł -  nie mamy kompletnie lewej strony. Olivera odstaje od reszty zespołu technicznie, ma problemy często z celnym podaniem, a nawet przyjęciem... Miał  parę dobrych spotkań kilka tygodni temu, ale to chyba była jego zwyżka formy, a nie normalna dyspozycja :/ Nie chcieliśmy Pasquala, a teraz byłby moim zdaniem podstawowym graczem jak Alonso poszedł do Chelsea.

Ja tam nie mam do niego większych zastrzeżeń biorąc pod uwagę nasze ustawienie. Alonso też u nas nie grał rewelacyjnie, popełniał mnóstwo błędów w defensywie. Olivera przyzwoity gracz jak na nasze realia i możliwości.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Cholew

Quote from: Chiesa on 16/02/17, 18:49
Sektor Fiorentiny. Widzicie naszą flagę VCP?

Tutaj wisiała nasza flaga:

Ogólnie mega wyjazd. Mecz taki, że zawału można było dostać, niesamowite emocje ciężkie do opisania. FV!  :)

Krzysiek74

Forza Viola per sempre!