• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Fiorentina - Bari 1:1

Started by Chiesa, 21/07/17, 20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Stefano Pioli po meczu: "Podobał mi się sportowy duch i ochota prowadzenie gry i utrzymywania się przy piłce. Straciliśmy gola po jedynym strzale rywala. Jestem zadowolony z ruchów na boisku, ale mogliśmy stworzyć więcej sytuacji między formacjami. Uważam całe zgrupowanie za udane. Życzę sobie by szybko rozstrzygnęły się pewne sprawy. Dzisiaj to był pierwszy prawdziwy test zespołu. Za niedługo dokonamy zamknięcia kadry, ale uważam, że większość młodych nadaje się do gry. Przybywają gracze, dla których gra w Fiorentinie jest wielkim wydarzeniem a nie jest przystankiem w drodze do innych klubów. Chcemy skonstruować naszą, solidną bazę. Uważam, że Milenkovic ma dużą klasę obrońcy. Mam nadzieję, że za 15 dni będę miał kadrę w komplecie aczkolwiek zdajemy sobie sprawę, że nie wszystko zależy od klubu. Babacar pracuje bardzo dobrze, podoba mi się jego podejście i ta duża ochota. Przyszłość zależy od niego samego. Czy wypatruję włoskich graczy z mercato? Oczywiście, że byłbym zadowolony jak przyszli by gracze znający język i realia ligi włoskiej".
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO