• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Pistoiese - Fiorentina 0:3

Started by Chiesa, 10/08/17, 01:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cholew

Jak to dzisiaj wyglądało -ktoś się wyróżnił, był jakiś pomysł na grę? Niestety nie miałem czasu obejrzeć tego sparingu.

Tommy

Ja oglądałem tak jednym okiem, ale podobali mi się w pierwszej połowie Chiesa i Hagi, a w drugiej o dziwo Rebic. Był jakiś dynamiczny i miał dużą chęć do gry.

boozz

Rebic strzelił bramkę? Super :)
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Chiesa

Strzelcy (17) w 8 letnich sparingach:
4  Gori i Hagi
3  Babacar (k), Chiesa i Maganjic
2  Baez i Schetino
1  Eysseric (k), Olivera, Rebic, Kalinic, Milenkovic, Hugo, Meli, Zechnini, Sottil i Cristoforo

1 samobójcza

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Ilość minut poszczególnych graczy w 8 letnich sparingach:
510  Olivera
481  Hugo
470  Astori
470  Cristoforo
425  Sportiello
412  Sanchez
386  Tomovic
386  Hagi
384  Babacar
339  Chiesa
323  Gaspar
307  Zechnini
297  Rebic
262  Milenkovic
252  Veretout
173  Fernandez
165  Illanes
165  Baez
165  Drągowski
162  Meli
158  Sottil
157  Gori
157  Kalinic
156  Ranieri
135  Vecino   [sprzedany]
109  Badelj
104  Schetino
090  Diakhate
090  Maganjic
090  Tatarusanu   [sprzedany]
075  Milic  [sprzedany]
046  Eysseric
045  Cerofolini
029  Benassi

Lechu

Olivera kolejny raz padaka. Nie było meczu by nie zagrał słabo. Gość jest do odstrzału. Jest po prostu kiepski a na pewno nie zasługuje na grę w podstawie. Co najwyżej rezerwa. Podobnie ma sie sprawa z Cristoforo.

Chiesa

Noty violanews.com

Na plus
Chiesa
Mati Fernandez
Rebic

Na minus
Maxi Olivera
C. Sanchez

Chiesa

Stefano Pioli: "Benassi? Chciał bardzo wystąpić i dostał ode mnie szansę. To dynamiczny zawodnik a pozycję mu znajdziemy. Eysseric? Wszelkie oceny zostaną przesunięte w czasie bo on przecież dopiero do nas doszedł, ale wydaje się idealny dla naszej taktyki. Widziałem dobre podejście zawodników do spotkania chociaż boisko nie było w najlepszym stanie. Babacar? Musimy kłaść nacisk na grę zespołu. Rozegrał dobry mecz, tak jak zresztą i jego koledzy. Wreszcie złapaliśmy dobrą kondycję, musimy jeszcze mocniej wykorzystać pozostałe dni do rozpoczęcia ligi. Ta drużyna jeszcze się zmieni, nie wiem jak, ale na pewno tak będzie".