• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

INTER - FIORENTINA 3:0

Started by Chiesa, 19/08/17, 15:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tommy

Ostatnie 15 minut to całkiem niezła gra, ale czuć niepewność w obronie ;/

Ama

Strasznie długo trwa sprawdzanie VAR, spodziewałem się że opinia będzie max po 30s a tu czekaliśmy prawie 2 minuty.

Chucky

obrona po 45min wypadła najgorzej i może tutaj jakis dobry transfer jest potrzebny

krzysiu

Nie mamy narayie obrony i sr.pola - Sanchez,Tomo i ogolnie gra na naszej polowie to ciagle strach

Riggarton

Quote from: Ama on 20/08/17, 21:35
Strasznie długo trwa sprawdzanie VAR, spodziewałem się że opinia będzie max po 30s a tu czekaliśmy prawie 2 minuty.
Mówili komentatorzy, że średnio to trwa około 27 sekund. Ta sytuacja była widocznie jakaś wyjątkowa. Dajmy sędziom się przyzwyczaić :)

Ama

Quote from: Riggarton on 20/08/17, 21:38
Mówili komentatorzy, że średnio to trwa około 27 sekund. Ta sytuacja była widocznie jakaś wyjątkowa. Dajmy sędziom się przyzwyczaić :)
Jeśli tak to czekam z niecierpliwością :)

Tommy

Właśnie dlatego ja nie jestem jakimś zwolennikiem tego systemu... W całej I połowie VAR użyty 2x, minimum 4 minuty czasu upłynęły na to. Dodatkowo kilka innych przerw w grze, auty, rożne, faule, a sędzia dolicza tylko 2 minuty. Poza tym nie ma stuprocentowej gwarancji o słuszności podjętej decyzji, ponieważ w piłce nożnej nie wszystkie decyzje są tak oczywiste jak np w siatkówce. Przecież faktem jest, że Miranda lekko pchnął Simeone, wiadomo że takich karnych się nie gwiżdże, ale w myśl przepisów sędzia mógłby podyktować taką śmieszną jedenastkę i się wybronić, bo kontakt był, a Miranda piłki nie atakował.

Ama

Quote from: krzysiu on 20/08/17, 21:37
Nie mamy narayie obrony i sr.pola - Sanchez,Tomo i ogolnie gra na naszej polowie to ciagle strach
Sanchez to raczej drugoplanowa postać na najbliższy sezon. Większe obawy mam co do Tomovica bo póki co Gaspar jest nieprzygotowany.