• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - BENEVENTO 1:0

Started by Chiesa, 09/03/18, 15:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cholew

Zgadzam się z tym, iż dzisiaj ocenę gry i piłkarzy można odpuścić - ale patrząc bez emocji, na chłodno to piłkarze mają płacone za granie (relatywnie niemałe pieniądze), grają z herbem Fiorentiny na piersi i można mieć jakieś oczekiwania/wymagania do nich, zwłaszcza, że nie jest to jedyny słaby mecz w sezonie. Wiadomo, dochodzi czynnik ludzki, ciężki okres dla całej drużyny i dlatego dzisiaj też chłopakom "odpuszczam".

Bardziej w poprzedniej wypowiedzi nie chodziło mi o identyfikowanie się z opinią Landema, ale o to, że broni mu się swobodnie wypowiadać. Po prostu jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek cenzury. Amen

boozz

Dajcie temu Landemowi spokój, nic takiego nie napisał żeby drzeć koty...
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Krzysiek74

Fotkę z oprawy potrzebuję z 13 minuty z Fiesole w dobrej jakości gdyby ktoś miał.
Forza Viola per sempre!

Cholew

Quote from: Krzysiek74 on 11/03/18, 21:45
Fotkę z oprawy potrzebuję z 13 minuty z Fiesole w dobrej jakości gdyby ktoś miał.

Cholew

Tutaj jeszcze piro show  :)

HarmaACF

Pioli po meczu :

Musieliśmy wrócić do grania i rozładować atmosferę, dlatego właściwym było wystąpienie po raz pierwszy przed naszymi kibicami. Powiedzenie, że był to dla nas emocjonalny dzień, to niedopowiedzenie.

- Nie możemy udawać, że wszystko powróci na takie tory, na jakich było wcześniej, bo to niemożliwe. Kiedyś miałem zjednoczoną grupę piłkarzy, za co wielkie słowa uznania należą się także Davide, ale dzisiaj są ze sobą znacznie bliżej.

- Nie miałem pewności czy granie dzisiaj jest właściwym pomysłem, ale zawodnicy chcieli wyjść na boisko. Doświadczają sytuacji, która może ich przewyższać, bo Astori był centralnym punktem wszystkiego, co robimy. To młodzi chłopcy i chcieli dzisiaj oddać za Davide swoją duszę.

- Teraz musimy zadbać o to, co Davide zdołał tutaj zasiać. Nigdy wcześniej nie widziałem tak zjednoczonej drużyny, kibiców i klubu.

Chiesa

Harma użyje Twojego wpisu komentarza trenejro do pomeczowych wypowiedzi. Z Piolim jeszcze Pezzella się wypowiadał i jego przetłumaczę.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Diego Della Valle przybył na "Franchi"

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO