• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

ROMA - FIORENTINA 0:2

Started by Chiesa, 07/04/18, 01:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krzysiek74

Liga Europy całkiem realna.Przyznam że 2 miesiące temu w to nie wierzyłem.Ten zespół ma potencjał a wzmocniony latem naprawdę może w przyszłym sezonie namieszać w Serie A.
Simeone widać że pokazuje na co go stać a wczorajszy gol to chyba sam Gabriel Batigol by potwierdził że był z najwyższej półki.
Forza Viola per sempre!

HarmaACF

Do 6 Milanu tracimy jeden punkt ale mają jeden mecz mniej rozegrany.

Fiorentina (7 ) 50ptk - 4 mecze u siebie 3 mecze na wyjeździe - Spal(D) Lazio(D) Sassuolo(W) Napoli(D) Genoa(W) Cagliari(D) Milan(W)

Sampdoria (8 ) 48ptk - 3 mecze u siebie 4 na wyjeździe -  Juventus(W) Bologna(D) Lazio(W) Cagliari(D) Sassuolo(W) Napoli(D) Spal(W)

Atalanta (9) 48ptk - 4 mecze u siebie 3 na wyjeździe -  Inter(D) Benevento(W) Torino(D) Genoa(D) Lazio (W) Milan (D) Cagliari (W)

krzysiu

u Siebie mamy 2 cięzkie mecze :/ wyjazd do Mediolanu tez moze byc różnie , Genoa na wyjezdzie tez nam chyba nie leży

szapcio

Wszyscy mamy porównywalny terminarz, ale fakt pokonania romy to bardzo dobry prognostyk
Jeśli to nie jest chwilowe, i z taka motywacja będą podchodzić do każdego meczu, myśle że w następnym roku możemy się pobić o tą 4 lokatę znowu

krzysiu

wg,mnie coroczna gra w LE jest naszym realnym celem :)

Tommy

LE realnym celem, ale nie będzie łatwo.

Obejrzałem obszerny skrót wczorajszego meczu, w dodatku rzuciłem okiem na statystyki no i niestety trzeba uczciwie przyznać, że mieliśmy furę szczęścia. Wiadomo, że w takim meczu liczy się wynik bo w Rzymie zawsze grało nam się bardzo ciężko, ale nie popadałbym mimo wszystko w hurraoptymizm.

Chiesa

Zgadza się Tommy i ja jako statystyk muszę przyznać, że cyferkami nas zgnietli, ale ile takich meczów jest - Real dzisiaj w strzałach 30-9 w derby i tylko remis. Napoli 33-4 i tu wpadło w doliczonym...
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Noty od VNews Gazzetta Stadio Nazione Repubblica CorFiorentino R. Bruno
Sportiello     7,5    7     7    7,5    7    8    7,5
Laurini    7    6     6    6,5    5,5     7     6,5
Pezzella     7,5    7    7     7    7    7     7,5
Hugo     6,5    5,5    6    6,5    6    6,5    6
Biraghi    6,5    6    6     7    6    7     6,5
Benassi     7     7    7     7    6     7     7
Veretout     6,5     6,5    7    7,5    6,5    7    6,5
Dabo     7    6,5    7    7    6,5    6,5    6,5
Saponara 7    6,5     7     7    7    7    7