• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - NAPOLI 3:0

Started by Chiesa, 28/04/18, 02:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Landem

Quote from: Chiesa on 29/04/18, 21:08
Landem myśmy im w ogóle nie dali pograć. Wielki mecz naszych...
No ja uważam inaczej. Czerwona niemal na samym początku ustawiła mecz. Na nasze szczęście zadziałało to na Napoli jak cios młotkiem w łeb. Wciąż gramy kupę i zapewne zobaczymy to w kolejnych meczach.

Macie dziwną tendencję do hurraoptymizmu po szczęśliwie wygranych meczach ;) Ja się nie napalam a LE wręcz nie chcę, bo to będzie koniec marzeń o LM w przyszłym sezonie. Nie pociągniemy naraz 3 wózków. Przynajmniej nie z tym trenerem, który sam nie wie czego chce :D Miał być testowy rok i odsiew graczy a zrobiła się z tego żelazna jedenastka i gonienie pucharu pocieszenia...

boozz

Ja myślę że odejdą zapchajdziury. Wydaje mi się że na bank nie będzie już Olivery, Cristoforo, Gaspara, Drążek też odejdzie... Te ubytki uzupełnić wychowankami - Gori, Sottil, Diakhate, Hristov, kupić na boki obrony kogoś fajnego i będzie git. Wolę dawać grać wychowankom i na nich zarabiać niż LM.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

boozz

A czerwona kartka to część gry. My je też dostajemy. Nie nasz problem. Zagraliśmy fajnie, Neapol nie pograł.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Chiesa

Landem czyli rozumiem oddanie 28 strzałów w meczu i ciągły atak na bramkę to jest kupa gra. Kupę to zagraliśmy z Crotone wyjazd, u siebie z Hellas i Sassuolo ten świeży wyjazd. Nasza wygrana w ogóle nie była zagrożona wczoraj.

Z Sarrim też by była żelazna '11'. Przed sezonem po przebudowie, wielu nas skazywało na grę od 10 do 12 miejsca. A gdzie my jesteśmy? Wygranie pucharu pocieszenia daje awans do LM. A gra w pucharach to prestiż i pkt w rankingu. Jestem za wywalczeniem 6 miejsca za wszelką cenę.

Cholew

Brak gry w pucharach może spowodować, że część kluczowych graczy będzie chciało odejść... Gra w pucharach ułatwia też kontraktowanie nowych graczy, zapewnia większą rotację w składzie (no może faktycznie poza Napoli Sarriego  :D).

krzysiu

ja bym wolał wywalenie szrotu, wzięcie więcej młodych zawodników z Primki albo danie im gry w Serie B i więcej ciekawych graczy z ławki ;) więcej nam nie trzeba