• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Fiorentina - Venezia 0:1

Started by Chiesa, 21/07/18, 00:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

boozz

Quote from: HarmaACF on 22/07/18, 20:51
Nie oglądałem. Boisko jest takie same dla obu drużyn. Prawdziwe sprawdziany przed nami. Mam nadzieje ze po nich bedzie sie z czego cieszyc.

... to nie było boisko. A brama dla Venezii to farfocel/strzał życia.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Landem

Czyli co, jak w trakcie sezonu pojedziemy na nieprzygotowane boisko to będzie manto? :) Takich spotkań będzie pewnie kilka w sezonie i trzeba się nauczyć sobie z tym radzić #Piolinotactics #tyludrwaliwskladzieico

Chiesa

Drwali Landem? ;) wymień nazwiska :) ja widzę 80% samych techników i dlatego mieliśmy problem z tym boiskiem mimo dużej przewagi.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

GrzegorzK

Panowie spokojnie !!

Po :
1. To tylko sparingi przedsezonowe i nie ma co przywiązywać do nich większej uwagi. Trener może w takich meczach próbować różnych ustawień i różnych strategii, więc wynik nie jest miarodajny
2. Dzień wcześniej rozgrywaliśmy mecz i w nogach niektórych piłkarzy też na pewno siedziało to jeszcze bardzo mocno
3. Kto nie wydział meczu niech obejrzy kawałek z całości, bądź skrót i się od razu przekona o co chodzi. Owszem, boisko dla obu ekip było takie samo, ale w takich warunkach przewaga, bądź strata jednej drużyny do drugiej jest znacząco niwelowana, przez stan murawy.
4. My dominowaliśmy w meczu, nie wykorzystaliśmy kilku dobrych sytuacji a Venezia oddała 1 strzał życia po którym wpadła bramka w ostatnich sekundach, więc wynik też nie jest miarodajny co do przebiegu meczu.

Spuście trochę z tonu, bo czytam komentarze i czuje się jak po przegranej z Hellas 1:4 w lidze w siebie. To tylko sparing i oceny można będzie wystawiać przynajmniej po 1 ligowym spotkaniu ;)

Pozdrawiam ! Forza Viola !