• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

BOLOGNA - FIORENTINA 0:0

Started by Chiesa, 24/11/18, 02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

krzysiu

my gramy to samo od lat niestety - fajnie,ładnie,styl jest , potem styl sie pieprzy gdy gramy o wynik i koło się zamyka ;) nie wiem co tej drużynie pomoże na powrót do lat Prandela ale bardzo bym chciał zeby takie coś się stało..

Chiesa

Empoli-Atalanta 3:2 (42' La Gumina, 77'sam. Masiello, 92' Silvestre - 33' Freuler, 40' Hateboer)
Napoli-Chievo Verona 0:0
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Krzysiek74

7 punktów do strefy spadkowej a teraz juve więc dorobku nie poprawimy.Jest gorzej niż myślałem po niezłym początku sezonu.
Forza Viola per sempre!

Chiesa

Zbieramy mniej punktów niż mamy sytuacji bramkowych. W każdym spotkaniu oprócz tego w Neapolu (Napoli 0-0 z zespołem, który ograliśmy 6-2) to mieliśmy przewagę. No ale trzeba strzelać gole. Szkoda, bo ta drużyna jest na miejsce 5/6 a nie 9/10. Spadek nam nie groził i nie grozi. Szkoda też bo przegrały ponoć lepsze od nas zespoły jak Roma czy Atalanta, była szansa odskoczyć w tabeli. Nic, gramy dalej. FV!

Chiesa

Lazio-Milan 1:1 (94' Correa - 78' Kessié)

Krzysiek74

powodu do chluby nie ma 6 meczy 5 punktów 4 strzelone gole...na nasze szczęście rywale dużo lepsi nie są i też gubią punkty jak Roma czy Atalanta.
Forza Viola per sempre!

Tommy

Nie gramy już o nic w tym sezonie, nie da się regularnie wygrywać, grając bez napastnika. Mamy prawie grudzień, a nasza punta, która wychodzi co tydzień w podstawie ma dwie bramki na koncie, natomiast zmarnowanych setek kilkanaście spokojnie. Potencjał jakiś w tej drużynie jest, natomiast nie jest ona kompletna.

Jedyne z czego można być zadowolonym to postawa obrony w tym sezonie, bo przeciwnik praktycznie nie dochodzi do sytuacji. Dziś dodatkowo nieźle zagrali pomocnicy - Veretout i Gerson, ale i to nie wystarczyło bo Simeone marnuje sam na sam albo dwa razy decyduje się strzelać z 20m, gdy może wypuścić Chiesę na 100% sytuację. Nie żebym winił tylko jego, bo np. w poprzednich spotkaniach w ogóle nie było sytuacji, ponieważ pomoc grała słabo.

Lepiej byłoby 2 razy wygrać i 3 razy przegrać niż zanotować 5 remisów. Co z tego, że nie przegrywamy spotkań  skoro z każdą kolejką lecimy w dół tabeli.

Chiesa

Szczerość Skorupski'ego: "Mogliśmy to przegrać, uratowałem ten mecz i słupek. Fiorentina to wielki zespół"