• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - PARMA 0:1

Started by Chiesa, 25/12/18, 03:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

boozz

Quote from: Chiesa on 26/12/18, 19:42
Ok, tylko, że to są "nasi" gracze. Ich dwóch a reszta zespołów. Nic.

Mnie inne zespoły nie interesują. Może innych na coś takiego stać, nas nie. Zaraz się okaże że Diakhate gdzieś "wypłynie" że Sottil gdzieś zacznie grać że nie wspomnę już o Hagim. U nas nie mają pojęcia zielonego co robią. Ktoś słusznie napisał że wcale nie wykorzystaliśmy mistrzowskiej Primavery, dla mnie to jest skandal.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Chiesa

Gol Inglese oczami Davida Guetty

Krzysiek74

Quote from: boozz on 27/12/18, 14:41
Quote from: Chiesa on 26/12/18, 19:42
Ok, tylko, że to są "nasi" gracze. Ich dwóch a reszta zespołów. Nic.

Mnie inne zespoły nie interesują. Może innych na coś takiego stać, nas nie. Zaraz się okaże że Diakhate gdzieś "wypłynie" że Sottil gdzieś zacznie grać że nie wspomnę już o Hagim. U nas nie mają pojęcia zielonego co robią. Ktoś słusznie napisał że wcale nie wykorzystaliśmy mistrzowskiej Primavery, dla mnie to jest skandal.
Tak ja to pisałem.Mamy mistrzostwo  Primki i gdzie ci ludzie??Bierzemy za miliony Pajaców czy Pjaców a w tych których inwestujemy oddajemy na wypożyczenia ??Nie zroumiem nigdy tych posunięć Zarządu!
Forza Viola per sempre!

Chiesa

Tak czynią w każdym klubie, bo liczy się wynik a między primką a Serie A jest przepaść.

GrzegorzK

Na prawda jest taka, że z wychowanków Fiorentiny (przynajmniej takich, którzy trafili do nas za młodu) to tylko poniższa trójka się jakoś znacząco rozwinęła. Całą reszta talentów przepadła.

Chiesa, Bernardeshi, Babacar

Jednak nie można mówić, że jeśli Primavera jest taka dobra i mocna to powinno grać potem dużo młodzieży w 1 zespole. To totalne brednie. Znacznie częściej jest tak, że w juniorskich zespołach nie stawia się tak dużej wagi do wyników spotkań a precyzuje się wysiłek na rozwoju piłkarzy. Najlepszym przykładem tego jesteśmy my sami. 3 graczy w ciągu ostatnich 10 lat (nie liczę Joveticia czy Ljalicia i kilku innych - oni nie są wychowankami, tylko zakupionymi talentami, to inny temat, którego tu nie poruszam). Może warto pomyśleć o zmianie pracowników akademii i grup młodzieżowych ? Bo uważam, że to właśnie w takich osobach tkwi problem. Jeśli ktoś ma w drużynie kilku sporych talentów i nie potrafi z nich wydobyć tego co najlepsze to może to najlepszy czas, aby sobie odpuścić i zatrudnić bardziej kompetentne osoby ?