• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

CAGLIARI - FIORENTINA 2:1

Started by Chiesa, 14/03/19, 23:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tommy

Wynik przekłamuje to co zobaczyliśmy, bo tu powinno być ze 4-0 a nie 2-1.

Nawet nie wiem jak to podsumować - nie liczyłem tu na 3 pkt, bo jesteśmy średniakiem i w zasadzie w żadnym meczu na wyjeździe nie jesteśmy faworytem, ale tutaj się skompromitowaliśmy. Po pierwszej beznadziejnej połowie, Pioli zamiast wstrząsnąć zespołem, to oddajemy przeciwnikowi inicjatywę i jesteśmy dosłownie zmiażdżeni. Gra to totalna kompromitacja, bez Veretout pomoc już zupełnie nie istnieje. Obraz nędzy i rozpaczy.

Pioli powie jakieś farmazony, że walczyliśmy do końca, niewiele brakło lub coś w tym stylu i w kolejnym meczu znowu będzie to samo. Nie ma sensu więcej pisać, niczego to nie zmieni - takiego Marana to powinnismy brac w ciemno gdyby była szansa.

Dean

Kurwica mnie strzela z tym zespołem... Zaraz ktoś oczywiście powie, że Cagliari nam na wyjazdach nie leży i zawsze trudno się gra na Sardynii, ale do jasnej cholery może ktoś mi podać listę z kim nam się łatwo gra? Wszystkie big odpadają, wszelkie derby też, Cagliari złe, Udinese złe, zespoły z Genui złe, Torino też trudne... My chcemy awansować do pucharów pokonując tylko Chievo albo fartownie SPAL? A nie, zapomniałem... zeszły sezon pokazał, że spadkowicze też potrafią nam urwać punkty. To może Fiorentina się nadaje do polskiej ligi? Z każdym potrafi wygrać i z każdym frajersko przegrać ::)

Luca.Toni

Tylko zmiana trenera. Brać DiFra póki wolny. Doczołgać się do mercato i są 3 pozycje do wzmocnienia na już:
- prawa obrona (bo nie istnieje)
- środek pomocy (bo nie istnieje)
- środkowy napastnik (bo szkoda tam Muriela)

boozz

Quote from: Luca.Toni on 15/03/19, 23:09
Tylko zmiana trenera. Brać DiFra póki wolny. Doczołgać się do mercato i są 3 pozycje do wzmocnienia na już:
- prawa obrona (bo nie istnieje)
- środek pomocy (bo nie istnieje)
- środkowy napastnik (bo szkoda tam Muriela)

Wolałbym Tedesco.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

krzysiu

Ważne zeby był ktoś z pomysłem, co miał sukcesy i lubi ofensywną piłkę ;) i umie wprowadzać młodzież i się tego nie boi

Cholew

No nic, liga się dla nas skończyła, trzeba wszystkie siły rzucić na CI i wierzyć, że jakimś cudem wygramy drugi mecz z Atalantą i później w finale, nie ma dla nas już innej drogi do europejskich pucharów (w lidze 7pkt straty + Atalanta i Torino mają jeden mecz mniej)...

krzysiu

i teraz jestem ciekaw czy Pioli jest betonem czy nie, bo w tym momencie powinien dać pograć Vlahovicovi, Montielowi też ..

Cholew

Quote from: krzysiu on 16/03/19, 19:36
i teraz jestem ciekaw czy Pioli jest betonem czy nie, bo w tym momencie powinien dać pograć Vlahovicovi, Montielowi też ..

Takim zagraniem Viola może tylko zyskać, a Pioli stracić (jeżeli ktoś z ww. "odpali"). Wątpię w taki scenariusz, ale bardzo bym chciał  :)