• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - LAZIO 1:2

Started by Chiesa, 18/09/10, 17:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Florek

Gdyby piłkarze mieli grać dobrze tylko wtedy gdy jest doping to niektóre drużyny musiały by oddać każdy mecz walkowerem. Piłkarze muszą wywiązywać się ze swoich obowiązków, w końcu nie grają charytatywnie tylko zarabiają duże pieniądze. A kibic płaci za bilet i chce oglądać spektakl a nie amatorstwo w wykonaniu Fiorentiny. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Chiesa

VIOLANEWS.COM
FREY 5,5
DE SILVESTRI 6
GAMBERINI 5
KROLDRUP 5
PASQUAL 5
MONTOLIVO 4,5
ZANETTI 5
CERCI 5,5
MARCHIONNI 4
LJAJIC 6,5
BABACAR 6
VARGAS 5:
GILARDINO 5
MIHAJLOVIC 4,5

FIORENTINANEWS.IT
Frey 5,5
De Silvestri 5
Pasqual 4,5
Kroldrup 6
Gamberini 5,5
Zanetti 5,5
Montolivo 5,5
Cerci 6
Marchionni 4,5
Vargas 5,5
Ljajic 6,5
Babacar 5,5
Gilardino 5

FIRENZEVIOLA.IT
FREY 5,5
DE SILVESTRI 5,5
GAMBERINI 5,5
KROLDRUP 5
PASQUAL 4,5
ZANETTI 4,5
MONTOLIVO 5
CERCI 5,5
MARCHIONNI 4,5
VARGAS 5,5
LJAJIC 6,5
BABACAR 5,5
GILARDINO 4,5
MIHAJLOVIC 5

Moje:
FREY 6
DE SILVESTRI 6
GAMBERINI 5
KROLDRUP 6
PASQUAL 5
ZANETTI 4
MONTOLIVO 3
CERCI 6
MARCHIONNI 4,5
VARGAS 5,5
LJAJIC 6,5
BABACAR 5
GILARDINO 5
MIHAJLOVIC 3
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Ama

Widzę, że fakt, że padł mi system na godzinę przed meczem ma też swoje zalety... czytając Wasze komentarze oraz spoglądając na wynik i oceny chyba nie było czego oglądać. Szykuje się bardzo słaby sezon i walka o jakiekolwiek punkty. Nie ma pomysłu na grę, nie ma lidera, nie ma kto strzelać bramek, nie ma kto piłek odbierać, nie mamy kim zastępować kluczowych zawodników czy zmieniać fatalnie grających. A myślałem, że do Jude nam daleko :-[

fiorentino78

Ma che cavolo! Cerci 6?? L'e' l'unico che ha giocato. Ha guadagnato il rigore. L'unico pericoloso poi Babacar. Credo abbia fatto l'unico tiro nello specchio della porta nel  Frey per me e' fuori forma. Avanti con Artur!. Mi auguro che Sinisa riempa di cazzotti tutta la squadra negli spogliatoi. Vergogna. Arbitro fetente come sempre. Falli da dietro inpuniti. Ma tanmto la squadra oggi ha fatto cacare. Attacco non c'e'. Gila non riesce a mettere neanche a segnare a porta vuota. L'e' maiala. Per me l'uniche sufficienze a Cerci e a Ljiaic per il gol.

Przepraszam ze pisalem po wlosku. W sustancja fiorentina okropna dziś. Mam nadzieje ze Sinisa bije cala druzyna. Ok tylko Cerci i Ljiaic. Dla reszty wstyt!!! Tez Artur z koszulka nr.1. Piersze gol Frey byl okropny. Gila nie moge strzelec do bramie bez bramkarza.
- Si lavora e si fatica per la viola e per la f..a!
- Firenze e' la mia capitale e la Fiorentina la mia nazionale!
- Chi non tifa per la viola c'ha la mamma bu.....a!

Adam

Według mnie gdyby na ławce trenerskiej violi siedział teraz Prandelli to na koniec tego sezonu mielibyśmy miejsce od 3 do 5.
Niestety wydaje mi sie że kolejny sezon to będzie dla nas Serie B :-[
Obym się mylił!

Lechu

Heh mnie to tylko bawia obecne komentarze niektorych osob, ktore zapowiadaly przed startem walke o 4 miejsce bo zostali kluczowi gracze, bo mamy swietny sklad, bo Corvino jest bogiem :) No jak widac z tymi kluczowymi zawodnikami cos jest nie tak. Sklad moze na papierze  i mamy na 4 miejsce, ale skoro niektorzy sa totalnie bez formy jak Montolivo 2 sezon z rzedu, ktory nie wiem za co nosi opaske kapitana przy czym nie ma kompletnie wplywu na to co robi drużyna, jak kilku innych graczy ktorzy biora ciezka kase a nie widac by sie starali. Corvino od czasu zakupow Jovetic Vargas Gila nie zachwycil poza Ljaiciem zadnym transferem a w tym oknie sprowadzono jednego zawodnika ktory tka naprawde byl potrzebny czyli Ago. Z reszta mozna bylo spkojnie poczekac. Byly i sa dalej pozycje na ktorych potrzebne sa wzmocnienia. cala obrona i pomoc jest do zmian/wzmocnienia. W chwili obecnej gramy bez srodka pola. Nie ma kompletnie pozytku i z Montolivo i z Zanettiego. Przydlaby sie jeszcze taki jeden Agostino, bo jak widac Bolatti nie dostanie szansy a w Doandela wybaczcie ja nie wierze tak jak Misza. Gramy bez charakteru determinacji bez jaj. Mam nadzieje ze z czasem cos sie zmieni ale tak jak pisalem przed sezonem 7-8 miejsce to jest to co widze po jakiejs poprawie gry. I bynajmniej nie sadze ze jakby siedzial na lawce Prandelli to by gra wygladala inaczej. Przypomne tylko ze kryzys w lidze zaczal sie na poczatku roku za jego kadencji. Moim zdaniem czesc zawodnikow chyba juz niestety sie wypalila i potrzebuje zmiany otoczenia bo widac brak motywacji. Tyle ze z taka polityka klubu jak teraz to szybko sie nie zmieni bo przeciez wszyscy sa potrzebni :) A juz argument kU*** ze nie możemy spróbować grac 4 3 3 bo nie ma pomocników od gry z boku to mnie irytuje.  A kto kaze grac w srodku w linii. Mozna grac diamentem jak Barcelona na której sie tak próbujemy wzorować. Tam jakoś i iniesta i xavi i busquets graja wszyscy w obrębie pola środkowego na jego bokach i przed nim i nie ma problemu.

Chiesa

Fragmenty meczu Fiorentina-Lazio 1-2

video
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

nightsword

Niestety oglądałem tylko skrót przy pierwszej bramce błąd Pasquala a nie Freya,Seba nie miał szans piłka odbiłas sie od nogi i zmieniła kierunek.
Co do drugiej bramki faktycznie Seba mógł sie roszke lepiej zachować ale też bodajże Zanetti nie pokrył do końca Kozaka.
Szkoda straty pkt u siebie.
Mam nadzieje że w kolejnym meczu Viola pokaże na co ją naprawde stać i odniesiemy wkońcu zwycięstwo.
Forza VIOLA !!!