• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

NAPOLI - FIORENTINA 0:2

Started by Chiesa, 18/01/20, 00:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Klasyfikacja generalna "fioletowej piłki" przed meczem z Napoli
400 Castrovilli
156 Vlahović
151 Ribery
146 Drągowski
94 Milenković
80 Caceres
78 Chiesa
64 Benassi
63 Sottil
59 Pezzella
33 Pulgar
23 Dalbert
20 Venuti
19 Montiel i Badelj
18 Terracciano, Lirola i Cutrone
13 Ghezzal
12 Boateng
11 Ranieri
5 Ceccherini
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

boozz

Quote from: Ama on 19/01/20, 00:08
Quote from: boozz on 18/01/20, 22:45
Ama kilka dni temu napisał że nie widzi poprawy w naszej grze, ja widzę choćby w tym jak się ustawiamy w obronie, gdzie są wtedy Castro i Benassi. Strzelamy gole. A to wszystko jak na razie z tymi samymi piłkarzami co miał Nutella i mercato ocenionym przez niektórych na 4.
W obronie ustawialiśmy się w 11-stu na 40 metrze. Dzisiaj był progres w liczbie udanych podań na zawrotne 213. Bramki i grę zrobili nam zawodnicy którzy nie pochodzą z mercato, no może poza Pulgarem który dwoił się i troił na boisku. Iachini miał robić punkty i to robi - brawa dla niego. Zwycięstwo w takim czy innym stylu to nadal zwycięstwo ale zachwyt nad rzekomą poprawą w grze i to dzięki mercato ocenionym na 7 czy tam 8 włóż między inne bajki na półce.

Polecam Ci też po obejrzanym meczu zajrzeć do raportu pomeczowego by zweryfikować swój odbiór widowiska i wyciągać słuszniejsze wnioski, bo Twoja agresywna postawa wobec osób mających odmienne od Cb zdanie zdaje się często być chybiona. A już to wyciąganie tematu oceny letniego mercato zdaje się zainspirowane pewnym wpisem chwalącym Badyla po meczu z Milanem mimo kaszany jaką grał przez większość pierwszej części sezonu, czyli "z d**y".

A co to zmienia kto robi grę skoro do tej pory jej nie było? Kiedy ostatni raz widziałeś Fiorę prowadzącą grę? Za Sousy? No chyba że prowadzenie gry to klepanie na własnej połowie do najbliższego partnera. Wg Ciebie mamy się ustawiać w obronie w 2 -3 czy samego bramkarza mamy zostawić? Co to za zarzut w ogóle? Gdzie i jak się mają ustawiać? Fiora odkąd pamiętam głównie gra szybko skrzydłami z kontry, gdzie jej do takiej BMG która przed strzeleniem gola wymieniła ponad 50 podań. Nie włożę niczego między bajki, tak moja (i nie tylko) ocena której się właśnie "agresywnie" czepiacie non stop z Irkiem jest tak samo subiektywna i prawdziwa jak twoja a zadziwiające jest że widzisz tylko moje "chybione" wpisy. Mam zajrzeć do statystyk? Ok ale zaraz po tym jak Ty to zrobisz bo ileż to raz ja czytałem na tym forum że w statystykach Fiora była cudowna i lepsza, "prowadziła" grę tylko nic z tego nie wynikało. Więc wybacz ale możesz sobie te statystyki dotyczące czasu posiadania piłki czy wymienionych/celnych podań między bajki włożyć a na dodatek (przynajmniej dla mnie!) odbiór tych spotkań i ich wyniki były druzgocące. I na koniec jeszcze jedno: jak Ci nie pasuje styl moich wypowiedzi to masz admina i mnie wypierdol, lata mi to. A no i przypominam że wczoraj grali też i to bardzo dobre zawody Lirola, Castro, Caceres, Dalbert jak chodzi o letnie mercato. A Badyl ostatni mecz zagrał z Romą za Nutelli gdzie cały zespół grał do dupy. Więc wcale się nie zdziwię że jak Jakini "odkurzy" Badyla to się okaże że jednak ten nie zapomniał jak się gra.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Chiesa

Ja się będę czepiał Boatenga i Badyla bo przyszli już bez formy do nas. Bezsensowne transfery.

Chiesa

Noty za wczorajszy mecz

Chiesa

Castrovilli jest najlepszym graczem od początku sezonu (i nie jest nabytkiem bo to nasz zawodnik), miał mały zjazd w grudniu, ale to nie wpływa na jego ocenę.

Chiesa

Dwa gole oczami Giovanni'ego Sardelli z Radio Bruno Toscana

boozz

Quote from: Chiesa on 19/01/20, 16:52
Castrovilli jest najlepszym graczem od początku sezonu (i nie jest nabytkiem bo to nasz zawodnik), miał mały zjazd w grudniu, ale to nie wpływa na jego ocenę.

Ale był wypożyczony, do tej pory nie zaistniał w Serie A więc ja go traktuję jak nabytek. Równie dobrze mógł nie trafić z formą jak Sottil czy Ranieri albo być kolejny raz wypożyczonym. Więc o takich przypadkach mówi się też że to transfer (gdzie się takiego peryferyjnego grajka nie sprzedaje a daje mu szansę). Czepiaj się masz prawo ale powiedz mi kto był za Nutelli w formie prócz Drągowskiego i Ribe?
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Chiesa

Od doświadczonych graczy wymagam więcej niż młodych. Mają prowadzić młodych. A oni byli prowadzeni przez młode wilki. Karol nie rozumiem tej obrony graczy, którzy się skończyli rok temu. Gdyby Badelj grał świetnie Lotito by go w życiu nie oddał. A Boateng? Nawet w Ssssuolo go nie chcieli. Oceny, 4 i 5 nie były przypadkowe.