• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

SAMPDORIA - FIORENTINA 1:5

Started by Chiesa, 16/02/20, 01:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chiesa

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Ama

Garść statystyk pomeczowych:

Posiadanie piłki na korzyść Fiorentiny (56% vs 44% Sampy).
Fiorentina oddała 9!!!! celnych strzałów na bramkę Sampy, jednak gospodarze tego meczu również nie próżnowali - 8 celnych strzałów.
Wymieniliśmy 365 udanych podań co dało aż 85% skuteczność (mocna poprawa)
Niewielka ilość ataków środkiem (2) to nic nowego w przypadku Violi, skrzydłami 23 próby vs Sampa 11 środkiem i 36 skrzydłami.

Ama

Dość zaskakujący mecz na szczęście na Naszą korzyść. Dobre zawody Chiesy (wreszcie), Vlaho i Liroli. Zachwytów nad Duncanem nie rozumiem ale i oczekiwań wobec jego debiutu wielkich nie miałem bo musi się chłopak "wgryźć w temat". Czerwone kartki dla obu zawodników do analizy dla sztabu szkoleniowego bo ewidentnie nie tak to powinno wyglądać. Drągowski miał sporo pracy w tym meczu i wreszcie wykręca dobre staty w % obronionych celnych strzałów rywali bo pierwsza połowa sezonu to był najgorszy wynik w ostatnich latach porównując do m.in. Sportiello, Tatarusanu i innych (wkrótce wrzucę pełne porównanie).

krzysiu

Drążek nam często dupe ratuje a to rzadkość u bramkarzy w ostatnich 2,3 latach u Nas ;) Duncan na pewno jest silny, a takiego kogoś nam brakowało w środku pola - nie od razu Rzym zbudowano i troche mu zajmie wkomponowanie się w ekipe .. Vlaho mógłby się troche pohamować bo trochę gorąca głowa w reakcjach.

boozz

Quote from: krzysiu on 17/02/20, 11:34
Drążek nam często dupe ratuje a to rzadkość u bramkarzy w ostatnich 2,3 latach u Nas ;) Duncan na pewno jest silny, a takiego kogoś nam brakowało w środku pola - nie od razu Rzym zbudowano i troche mu zajmie wkomponowanie się w ekipe .. Vlaho mógłby się troche pohamować bo trochę gorąca głowa w reakcjach.

Duncan przede wszystkim się nie grzeje i podejmuje w większości raczej dobre decyzje, mnie się wczoraj podobał.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

Ama

Quote from: krzysiu on 17/02/20, 11:34
Duncanowi daje spokojnie czas, uważam że to więcej niż solidny zawodnik. Ważne jest dla mnie też to, że jego przyjście oddala Badyla od pierwszego składu bo, wybaczcie wszyscy jego zwolennicy, ale nic w tym sezonie nie przemawia do mnie za stawianiem na niego.

Vlaho to odkrycie sezonu, trochę z przypadku a trochę z jego wytrwałości i dążenia do celu. Nie chce oceniać Cutrone bo trochę za wcześnie ale mam obecnie poważne obawy że będzie to kolejny niewypał za dużą kasę, ale może jeszcze zmieni się taktyka i Włoch pokaże na co go stać.

Dean

Quote from: Chiesa on 17/02/20, 00:29
Skrót meczu

<iframe width="609" height="340" src="https://www.youtube.com/embed/DE0nhsUpJ_8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tutaj w 3:02 Vlaho znowu się fatalnie zachował i nie strzelił setki :(

BalonACF

Wg mnie vlaho nic takiego złego nie pokazał, już bez przesady cieszynka jak każda inna.