• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Palladino: "Jesteśmy na dobrej drodze"

Started by Chiesa, 28/03/25, 23:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Raffaele Palladino na konferencji prasowej przed meczem z Atalantą:

"Znamy styl Atalanty, to będzie wyzwanie pojedynków. Dobrze przygotowujemy się do gry, podchodzimy do niej z dużym skupieniem, to był świetny tydzień pracy. Jest wiele pozytywnych aspektów, Gasperini jest świetny, jest fenomenem trenera. Wierzę w pracę, cieszę się, że chłopcy mają ambicje, to oznaka osobowości. Porozmawialiśmy z chłopakami i ustaliliśmy cele, oni je ustalili, ale to są rzeczy, które pozostają w szatni".

Kean i Gudmundsson: "Moise zasługuje na uznanie za wszystko, co zrobił. Klub, kibice, wszyscy zasługują na uznanie, a on wykonał swoją część. Bardzo dojrzał, teraz jest gotowy i silny. Dla mnie jest teraźniejszością i przyszłością drużyny narodowej, wie, nad czym musi pracować. Nie może stracić siły fizycznej. Zawsze mówiłem, że Albertowi brakowało formy fizycznej i iskry. Dla napastnika ważne jest strzelanie goli, teraz jest w 100% gotowy, jest fenomenalnym graczem, który porusza piłką. Dla mnie rozwinie się jeszcze bardziej w tym finale sezonu, czucie z nim jest doskonałe. Jednak to nie tylko on, jest też Beltran w ataku, jest we wszystkich schematach, a ja spodziewam się świetnego finału również od Zaniolo".

O Gasperinim: "Gasperini był dla mnie nauczycielem, dziękuję mu, bo uczynił ze mnie mężczyznę. Z nim widziałem futbol w inny sposób, nie wiem, jak to powiedzieć. Wprowadził inne koncepcje do naszego futbolu. Próbowałem wziąć od niego wszystko, co mają wielcy trenerzy, ale on jest wyjątkowy, nie można kopiować i wklejać. Pierwsza połowa w Bergamo była dla mnie całym meczem, zrozumiałem tam, że drużyna się rozwija. Nawet w drugiej połowie w Neapolu powiedziałem ci, że jest coś pozytywnego. Atalanta musi dać nam rozpęd, musimy dotrzymać kroku po Juve i Panathinaikosie".

Bilans: "Muszę myśleć o drużynie, bilans nie jest mój, ale Fiorentiny. Dla mnie jednak sezon jest pozytywny, osiągnęliśmy wiele dobrych wyników przeciwko dużym drużynom. Musimy wykonać ten krok, zdobyć punkty przeciwko średnim i małym drużynom, tego wymagałem od drużyny. To nie jest moja droga, ja kontynuuję swoją, chcemy osiągnąć jak najwięcej dla Fiorentiny. Ederson jest bardzo ważny dla Atalanty, ale mają wielu pomocników, którzy mogą go zastąpić. Znaleźliśmy taktyczny układ z 3 pomocnikami, który działa. Jestem zadowolony, zajęło nam to trochę czasu, ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze".

Zaniolo: "Nie podjęliśmy jeszcze żadnych decyzji na przyszłość, Zaniolo dobrze sobie radzi, wierzę w niego, nawet jeśli gra mało. Nie wybieram celów, chcę zajść jak najwyżej. Gasperini będzie fenomenem w przygotowaniach do tego meczu bez Retegui. Mogą grać z trzema napastnikami lub z ofensywnym pomocnikiem, mają wiele rozwiązań. Jutro spróbujemy dwóch rozwiązań, a nawet trzech lub czterech. Musimy być gotowi na wszystko, ale drużyna jest dojrzała".

De Gea i Kean: "Uważam, że gdy gracz musi dokonać wyboru, patrzy na miłość, jaką daje mu miasto, patrzy na środowisko. Wierzę, że nasi chłopcy mają pewne ludzkie wartości. De Gea i Kean czują się tutaj dobrze, przybyli z dwóch trudnych lat. Znaleźli tutaj miłość i pasję. Więc nie można oczekiwać niczego lepszego, wtedy podejmą swoje wybory".

Model Atalanty: "Atalanta zaczyna od sektorów młodzieżowych, potrzeba czasu, aby osiągnąć ich poziom. Znam również ich menedżerów, ale tę pracę można wykonać również tutaj, we Florencji. Wszyscy chcemy jak najlepiej dla Fiorentiny, aby wzniosła się jak najwyżej".
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Quick Reply

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview