• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

"Fioletowy" tydzień (31.03-06.04)

Started by Chiesa, 31/03/25, 20:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chiesa

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Chiesa

Remis Primavery z Ceseną po 4 porażkach 💜💪

Chiesa

Chiesa

Rocco Commisso:

"Cztery mecze temu chciałem porozmawiać z chłopakami dzwoniąc z Ameryki i oni wygrali. Bardzo mnie to cieszy. Broniłem Palladino i zawsze będę go bronił (śmiech). Kean? Niewielu jest takich ludzi jak on, zagrał świetny mecz. Ależ on strzelił tego gola... Mamy 2/3 chłopców, którzy się zrehabilitowali (Gosens i Colpani). Teraz jesteśmy tak samo silni jak byliśmy. Zobaczymy jak pójdzie nam w Mediolanie. Wierzysz w Ligę Mistrzów? Chcemy osiągnąć lepszy wynik niż w zeszłym roku".

Chiesa

Raffaele Palladino:

"Wspaniale jest w ten sposób świętować tak ważny kamień milowy w mojej karierze. Zaszczytem jest dla mnie osiągnięcie 100 spotkań na ławce rezerwowych w Serie A. Dziękuję Florencji, dziękuję Fiorentinie, dziękuję moim chłopakom za wszystko, co dajecie mi na boisku. Kontynuujmy wspólnie tę drogę. Podziękowania należą się również Monzie za 73 mecze, w których zagraliśmy razem. Specjalne myśli dla mojej mamy, która zawsze jest ze mną; byłaby teraz dumna.❤️

Chiesa

Gp Violanews: Kean się nie zatrzymuje!

Klasyfikacja
Kean 393
De Gea 227
Gosens 144
Dodo 128
Comuzzo 126
Beltran 124
Cataldi 102
Gudmundsson 96
Folorunsho 94
Adli 72
Mandragora 68
Fagioli 60
Bove 47
Ranieri 49
Pongracić 46
Terracciano 45
Parisi 33
Richardson 26
Ndour 22
Colpani 15
Zaniolo 6
Moreno 5
Marì 5

Zwycięzcy "fioletowej" piłki
2023/24   Pietro Terracciano
2022/23   Giacomo Bonaventura
2021/22   Lucas Torreira
2020/21   Dusan Vlahović
2019/20   Gaetano Castrovilli
2018/19   nie przyznano z powodu nijakiego sezonu
2017/18   Davide Astori (za pamięć)
2016/17   Federico Chiesa
2015/16   Borja Valero
2014   Stefan Savić
2013   Borja Valero

Chiesa

Po raz pierwszy pod rządami Commisso Fiorentina osiągnęła 51 punktów w tabeli po pierwszych 30 meczach ligowych. Aby dowiedzieć się, kiedy ostatni raz drużyna "Violi" zdobyła więcej punktów w pierwszych 30 meczach, musimy cofnąć się do sezonu 2015–2016, kiedy to Paulo Sousa po raz pierwszy zasiadał na ławce rezerwowych (dokładnie 55 punktów).

Italiano, w swoim pierwszym sezonie we Florencji, nie przekroczył 50 punktów w pierwszych 30 meczach. Montella z kolei zdobył 51 punktów w pierwszych 30 meczach ligowych w swoim pierwszym doświadczeniu w roli trenera Fiorentiny w sezonie 2012-13, czyli o 9 punktów mniej niż 60 punktów, jakie osiągnął Prandelli w swoim pierwszym sezonie we Florencji w sezonie 2005-06.

Quick Reply

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview