• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Tottenham - Fiorentina 3:2

Started by Chiesa, 07/08/10, 18:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

W sparingowym meczu rozegranym na Hart White Lane w Londynie Tottenham pokonał Fiorentinę 3-2 po katastrofalnych błędach obrony. Comotto, Felipe, Gulan popełnili sporo błędów. Najlepszy na boisku Papa Waigo, tuż za nim Ljajic.

TOTTENHAM (4-4-2): Gomes (69' Cudicini) - Kaboul, King (79' Dawson), Bassong, Assou-Ekotto (81' Walker) - Lennon (46' Kranjcar), Palacios (79' Livermore), Jenas (46' Huddlestone), Giovani (69' Rose) - Crouch (46' Keane), Pavlyuchenko (69' Rose). Trener: Redknapp

FIORENTINA (4-2-3-1): Frey (83' Avramov) - Comotto (46' De Silvestri), Natali (57' Kroldrup), Felipe, Pasqual (57' Gulan) - C. Zanetti (46' D'Agostino), Donadel (46' Montolivo) - Papa Waigo (83' Agyei), Ljajic (71' Bolatti), Marchionni - Gilardino (57' Babacar). Trener: Mihajlovic

Sędzia: Terry (Anglia)

Bramki: 26' Giovani, 56', 89' Keane - 6' Gilardino, 35' Ljajic

Żółte kartki: 3' Palacios - 37' Zanetti, 63' Montolivo

- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Ama

Jaka padaka w obronie... Felipe przeplatał dobre momenty z katastrofalnymi! D'Agostino bardzo przeciętnie, przez jego grę Montolivo zamiast w przodzie często było w defensywie!

Na pochwałę zasługuje Ljajic (godnie zastąpi Jojo), Frey i Papa. Gilardino zrobił swoje i zastąpił go Babacar, który nieźle nawet biega. Myślałem, że to typ takiego Gili a tu zdziwienie jak bardzo chętnie cofał się do defensywy i później szybko (bardzo szybko) ruszał z piłką.

Wszystko nie zmienia faktu, że ten sparing uważam za zbędny. Niczego nowego się nie dowiedziałem... no może poza uświadczeniem, że obrona nadaje się do wymiany.

Pit.G

Obroncy srodkowi do wymiany widac ze brakuje Gambera,Babacar dobry wystep 3 bramka z minimalnego spalonego wpadla..

Dean

Comotto przy pierwszej straconej bramce zachował się jak junior z ligi azerskiej... pardon, z polskiej :mad: Niech ktoś jeszcze napisze że jest solidnym obrońcą i prezentuje dobry poziom >:(
Podanie przy trzeciej bramce - bez komenatrza... piłka toczyła się dobre 40m.

BalonACF

Witam wszystkich fioletowych:) na wstepie chcialbym wszystkich pozdrowic, nie mam okazji udziekac  sie na forum bo wyjechalem na wyspy, ma to jednak swoje plusy bo moglem wspierac naszych graczy w tym meczu:)))mecz mnie zaxhywcil, atmosfera na stadionie super, wynik wiadomo jaki. kibicow bylo ok500  wrazenia beda niezapomniane. poznalem wielu kibicow violi min. z walíi, anglii. gra miejscami zachwycala...

Chiesa

Hej Balon, dzięki za wczorajsze info:). Czekamy na fotki:). Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Elwirę. FORZA VIOLA!!!
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

BalonACF

MamY duzo fotek z meczu, miejscami przekrztczelismy pelny stadion kogotow. najlepsze bylo po drugiej bramce "where are you" w strone kibicow toťenhamu:)) bylem tam oczywiscie z elwira:) takze byla pod wrazeniem. fotki wstawie w najblizszym czasie:) dostep do forum mam tylko przez telefon.wiec wszystko jest troche ograniczone. szkoda ze boruca nie moglem zovaczyc w akcji. wg mnie avramov powinien byc juz dawno sprzedany...waigo super, frey boss, mam nagrana super interwencje z wolnego. szkoda zeniebylo pelnego skladun wtedy napewno byloby inaczej...moim zdaniem mamy braki mentalne, reszta jest super, pilkarze musza rozwiazac problem w glowie, maja problem z prowadzeniem gry przy dobrym wyniku...przykladem byla gra po przerwie nasi wyszli na druga polowe i grali tak jakby czekali  az spurs wyrownaja...bramki to bledy podrecznikowe obrony...pozdeawiam jeszc2e raz wszystkich.ciao tiffosi :**

Krzysiek74

Siema Balon gdzie tam  Was wywiało?Wstaw czym prędzej jakieś fotki z meczu  pozdrawiamy z Magdą :)
Forza Viola per sempre!