• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - ROMA 0:1

Started by Chiesa, 18/04/14, 00:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

FIORENTINA: Neto - Tomovic, Savic, G. Rodriguez, Pasqual - Aquilani (81' Vargas), Pizarro, B. Valero - Cuadrado, Ilicic (73' Joaquin), Matos (46' Matri). Ławka: Rosati, Lupatelli, Diakité, Compper, Roncaglia, Bakic, Ambrosini, Anderson, Wolski. Trener: Montella

Niedysponowani: Hegazy (34/35 kolejka), M. Fernandez (34/35), G. Rossi (35/36), Rebic (37), M. Gomez (35)
Zdyskwalifikowani: -
Decyzja trenera: -
Inni: -
Zagrożeni karą kartkową: Compper, Pasqual, Aquilani, Matri, Matos, Ambrosini, Neto 

ROMA: De Sanctis - Maicon, Toloi, Castan, Dodô (86' Torosidis) - Nainggolan, De Rossi, Pjanic - Gervinho, Totti (75' Florenzi), Ljajic (79' Bastos). Ławka: Skorupski, Lobont, Romagnoli, Jedvaj, Taddei, Ricci, Mazzitelli, Marin. Trener: Garcia

Niedysponowani: Benatia (36), Balzaretti (35), Strootman (koniec sezonu)
Zdyskwalifikowany: Destro (3)
Decyzja trenera: Di Mariano, Battaglia
Inni: 
Zagrożeni karą kartkową: Nainggolan, Taddei, Romagnoli

Sędzia: Mazzoleni (Bergamo)

Bramki: 26' Nainggolan

Żółte kartki: Pasqual, Tomovic, Matri - Ljajic, Castan, Dodô, Toloi

Widzów: 34.554 (zysk 635.278 Euro)

14°C
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

GrzegorzK

Czemu Diakite nie gra w 1 składzie? :( no i oczywiście Matri ...

Wagu

Quote from: GrzegorzK on 18/04/14, 10:59
Czemu Diakite nie gra w 1 składzie? :( no i oczywiście Matri ...

Gonzalo i Savic to jednak podstawowi stoperzy. Co prawda Diakite w formie, ale ciezko wyobrazic sobie inna pare na srodku jesli tylko obaj sa zdrowi i nie pauzuja za kartki. Natomiast na prawej obronie Tomovic poczynil bardzo duze postepy i radzi sobie duzo lepiej niz jeszcze pare miesiecy temu, a murzynek na boku wyglada od niego mizerniej.

Baggio210

Zgadzam się, jesli idzie o bok obrony. Diakite na stoperze wzbudzałby większy szacunek i budził respekt!

GrzegorzK

Niemyślałem o środku a o boku za Tomovicia, mimo wszystko wydaje mi się Modibo bardziej pewny

Baggio210

Kilka spraw.
-Mam nadzieje, że tym razem Maicon nam nic nie puknie.
-Obiło mi się o uszy, ze ten sędzia to niezły przkret. Kiedys nas wydudkał i długo nam go nie przydzielali.
-Musimy zagęścic środek pola, by nie dac miejsca do grania i szybkiego biegania. W jednym z ostatnich meczów nasi radosnie nie pilnowali Tottiego i dali mu pograć. Wiadomo jak sie skonczyło. mimo, ze mecz był piekny.
-cieszy brak Araba Benatti i Destro
- nie mozemy zanadto bać się ich agresywnej gry, pressingu i odstawiac nog (mimo perpsektywy finału PI)

Jesli nasi zastosują moje wskazówki
WYGRAMY!

Landem

Matos - Ilcic- Cuadrado ...

Wagu

fajnie niby ruchliwie z przodu, tylko mam nadzieje, ze dzis rzecywiscie zagramy z przodu 1-2 i Matos nie bedzie taki osamotniony i calkowicie niewidoczny, fajnie jakby to wygladalo jak niegdys Barca, ze trojka z przodu ciagle wymienia sie pozycjami bo zawodnicy do tego pasuja