• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Typer Serie A 2016/17

Started by Krzysiek74, 07/08/16, 16:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krzysiek74

Cieszy Nas że Typer się podoba i są z tą zabawą jakieś emocje.Szkoda że gra mało osób być może nowy sezon przyciągnie więcej chętnych do rywalizacji.
Forza Viola per sempre!

KW90

Quote from: Fioletowy on 21/05/17, 09:15
Ciekawa wypowiedź. Z jednej strony piszesz, że nie pamiętasz już o meczach, których nie typowałeś, a w następnym zdaniu wymieniasz je, i nawet wiesz, że nie było w nich niespodzianek :D. Później stwierdzasz, że jeśli Cię pamięć nie myli, to po raz pierwszy raz zapomniałem o typowaniu, co nie jest prawdą, bo zdarzyło się to już po raz trzeci ;). Najważniejsze jednak jest co innego. Na ten moment jesteś murowanym faworytem do wygrania typera, ale jeśli ktoś Cię jakimś cudem wyprzedzi, będziesz mógł sobie tylko pluć w brodę, że nie typowałeś wszystkich meczy. To samo tyczy zresztą mnie - przez swoje gapiostwo mogę stracić drugie miejsce, bo może mnie wyprzedzić Dean, a przy odrobinie szczęścia także Cholew lub Florek.
Może uściślę: zapominałem o wytypowaniu wspomnianych pojedynków w momencie, gdy był na to czas (choćby typ Lazio - Juventus podałem 7 minut po czasie). Po podsumowaniu danego etapu przez Chiesę już sobie zakodowałem wspomniane wyżej starcia. Przy okazji przypomniałem sobie jeszcze, że spóźniłem się z meczem Milan - Lazio (2:0) z początku sezonu, ale już nie ma się co licytować  :)
W trwającej kolejce czołówka na wysokim poziomie. Na tę chwilę jestem faworytem, ale dopóki piłka w grze...
Dwa lata temu w innym typerze Serie A bardzo wyraźnie prowadziłem niemal przez cały sezon, żeby ostatecznie skończyć z 1. miejscem ex aequo.
Quote from: Krzysiek74 on 21/05/17, 09:44
Cieszy Nas że Typer się podoba i są z tą zabawą jakieś emocje.Szkoda że gra mało osób być może nowy sezon przyciągnie więcej chętnych do rywalizacji.
Mogę na niektórych stronach zareklamować typera przed nowym sezonem. Faktycznie super, gdyby rywalizacja była bardziej rozbudowana. Fajnie, gdy nagrodą jest choćby jakiś drobny upominek. To zazwyczaj przyciąga nowych użytkowników  :)

Krzysiek74

KW90 co do reklamy to zobaczymy zaś nagrody są przewidziane już w tej edycji dla trójki najlepszych-będą to fioletowe gadźety.
Forza Viola per sempre!

Chiesa

Dodane punkty na I stronie za 9 meczów. Po dzisiejszym meczu podsumujemy kolejkę.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Przed nami ostatni akt tego sezonu czyli 38 kolejka. Typy na pierwsze dwa mecze oddajemy do soboty 27 maja do g. 17.55.

Atalanta-Chievo -:-
Bologna-Juventus -:-
Cagliari-Milan -:-
Roma-Genoa -:-
Sampdoria-Napoli -:-
Crotone-Lazio -:-
Fiorentina-Pescara -:-
Inter-Udinese -:-
Palermo-Empoli -:-
Torino-Sassuolo -:-

rdz

A ja również żałuję że odpuściłem sporo typowań na początku, bo zapewnie zmieniłoby to moje notowania o absolutnie nic :P

Typy na ostatnią kolejkę:
Atalanta-Chievo 2:1
Bologna-Juventus 1:3
Cagliari-Milan 1:1
Roma-Genoa 2:0
Sampdoria-Napoli 1:3
Crotone-Lazio 2:1
Fiorentina-Pescara 3:0
Inter-Udinese 1:1
Palermo-Empoli 0:2
Torino-Sassuolo 0:2

Chiesa

Za nami 37 kolejka i trzeba napisać, że typerom poszło ładnie. Wygrał Dean (2 dobre typy), który zgarnął 10 pkt i wyprzedził lidera KW90 (2 dobre typy) z 9 pkt. Na trzecim miejscu z 8 pkt mamy 4 graczy - Krzysiek74 (2 dobre typy), Florek (1 dobry typ), Chissa (1 dobry typ) i Fioletowy (2 dobre typy). Na czwartym miejscu z 6 pkt - Rdz (1 dobry typ) i AcfDziubek. Na piątym miejscu z 5 pkt uplasowali się Cholew i Riggarton. Na szóstym miejscu z 4 pkt znalazł się Chiesa.

W punktacji generalnej na czele KW90 z 276 pkt. Na drugim jest Dean 270 pkt a na trzecim Fioletowy z 269 pkt. Na czwartym miejscu znajduje się Florek z 262 pkt a na piątym Cholew z 261 pkt. Na szóstym Chissa z 245 pkt. Na 7 miejscu Krzysiek74 242 pkt a na 8 miejscu ACFDziubek 240 pkt. Na 9 jest Riggarton 238 pkt, na 10 Chiesa 218 pkt i na 11 Rdz 199 pkt.

Dokładny wynik meczu Empoli-Atalanta (0:1):
Fioletowy.

Dokładny wynik meczu Genoa-Torino (2:1):
Chissa, KW90, Dean.

Dokładny wynik meczu Juventus-Crotone (3:0):
Krzysiek74, KW90.

Dokładny wynik meczu Udinese-Sampdoria (1:1):
Rdz, Krzysiek74, Florek, Fioletowy, Dean.

Chiesa

Tylko gra na 0 w ostatniej kolejce nie da wygranej w konkursie KW90. Pytanie kto wywalczy srebro. Może Florek złapie jeszcze podium. Zobaczymy w niedzielę ok. 22.40 bo wtedy poznamy końcową tabelę.