• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

P. Włoch 1/2 finału (rewanż): Atalanta - Fiorentina 2:1

Started by Chiesa, 24/04/19, 01:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lechu

Bozz a kto odpowiada za wyniki sportowe i przygotowanie zespołu jak nie Corvino, Freitas oraz Pioli, który był wyborem tego pierwszego? Sugerujesz, ze to DV wskazywali kogo kupowaliśmy przez te 3 lata? Wolne żarty.... Piszmy wprost jak było i jest a nie rozmydlajmy odpowiedzialności. Statystyki, liczby są dla tego trio miażdżące. W normalnej firmie za nie zrealizowanie celów w obecnym momencie gdy nie ma już szans na cokolwiek byliby już wszyscy zwolnieni w dniu wczorajszym

boozz

Quote from: Lechu on 26/04/19, 09:45
Bozz a kto odpowiada za wyniki sportowe i przygotowanie zespołu jak nie Corvino, Freitas oraz Pioli, który był wyborem tego pierwszego? Sugerujesz, ze to DV wskazywali kogo kupowaliśmy przez te 3 lata? Wolne żarty.... Piszmy wprost jak było i jest a nie rozmydlajmy odpowiedzialności. Statystyki, liczby są dla tego trio miażdżące. W normalnej firmie za nie zrealizowanie celów w obecnym momencie gdy nie ma już szans na cokolwiek byliby już wszyscy zwolnieni w dniu wczorajszym

No to jak wytłumaczysz mi dalsze wsparcie dla Corvo? Mówię Ci że DV mają swój udział w podejmowanych decyzjach. Być może oni nie wskazują ale ostatecznie przyklepują pewne ruchy. Być może Corvo najzwyczajniej porusza się w wytycznych od DV.
,,Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem."

krzysiu

Ama

Quote from: Lechu on 26/04/19, 08:08
Quote from: Ama on 26/04/19, 00:50
Quote from: Lechu on 26/04/19, 00:01
[...] Wydać prawie 200 mln w 3 lata i zbudować zespół zajmujący 10 miejsce w tabeli.  [...]

Liczysz to z pensjami? Rozumiem, że od końca maja 2016 roku, tak?

To nie są moje wyliczenia tylko Bucchioniego. Dokładnie 168 kwota transferów + 30 mln prowizje dla agentów. Primka + 1 zespół.

Gaże za Corvino spadły do poziomu 52 mln. Ajax ma gaże na poziomie 29 mln euro.

Odsyłam do felietonu: https://m.firenzeviola.it/l-opinione/solo-ddv-tiene-in-sella-corvino-ma-crescono-i-dubbi-senza-coppa-italia-unaltra-rivoluzione-tutti-i-numeri-e-i-nomi-dei-giocatori-del-corvo-e-un-fallim-286823

No to dobrze, że to akurat jego wyliczenia bo mam już pewność, że musiał klikać nie te cyfry na kalkulatorze. Kwoty moim zdaniem wyssane z palca i do tego to narzekanie że wzięliśmy "tylko" 40 baniek za Berne. Bucchioni nie jest zbyt przychylny rodzinie DV, oczywiście może mieć ku temu powody, bowiem każdy ma swoją opinię. Ale powinien trzymać się pewnych realiów rynkowych, gdzie jednak po udanym sezonie np. w Genui, Simeone, był wart tych 15mln, a że nie wypalił... albo inaczej, że póki co nie wypalił...

krzysiu

Simeone nie wypalił bo nie pasuje do takiej gry jaką mieliśmy w ostatnich 2 latach ;) to raczej typ Zapaty z proporcjami oczywiscie ;)

Chiesa

krzysiu nie końca mają w tycie, im wyższe miejsce w tabeli tym większa kasa. No i już wiadomo niestety, iż Fiorka zacznie rozgrywki w pucharze od III rundy.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

krzysiu

jakoś tego nie widzę, pierwsza reakcja ostatnich lat to wywalenie Pioliego w trakcie sezonu, więcej nie widziałem .. nie widzę planu w tym klubie, ciągle jest coś nie tak a kibice to nie popierdółki które płacą za kiepską grę .. mają rację co do pewnych rzeczy, wiadomo ze bracia nas wyciągnęli z czarnej d... ale jednak w pewnym momencie trzeba myslec o rozwoju ,czasami ryzyku - a ja widze ,że jednak LE to nas zadowala a jak jej nie ma to tez spoko, bo nowy projekt który jednak nie wypalił nie licząc Veretout, Chiesy, Milenkovica i ogolnie czasem gry obrony i ataku..

Chiesa

Noty od VNews Gazzetta CorSport Nazione Repubblica CorFiorentino R. Bruno
Lafont    4     4.5     4,5     4.5     5     5     4
Milenkovic     6    6.5    6,5    6.5    6    6    6
Pezzella    6    6    6    6    6    5.5    6
Ceccherini    5    5    5    5.5    5,5    5    4,5
Biraghi    5.5     4.5    5,5    6    5,5    6    5
Gerson     5    5    5    5    6    5    5
Veretout    6    6.5    5,5    6.5    6    6    6
Benassi     5.5    5    5,5    6    5,5    4.5    5
Mirallas     6    5    6     6    6    6    
Muriel     6.5    7    7    6.5    6,5    7.5    6.5