• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Mercato [zima 2021]

Started by Chiesa, 09/11/20, 15:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Flamengo nie ma pieniędzy na wykup Pedro (14 mln euro). Klub z Brazylii chce płacić ratami lub ponownie wypożyczyć. Fiorentina się nie zgadza, ale jak piszą w artykule "La Nazione" szanse na grę we Florencji są znikome.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Florek

Quote from: Chiesa on 09/11/20, 15:40
Flamengo nie ma pieniędzy na wykup Pedro (14 mln euro). Klub z Brazylii chce płacić ratami lub ponownie wypożyczyć. Fiorentina się nie zgadza, ale jak piszą w artykule "La Nazione" szanse na grę we Florencji są znikome.
Logiczne, w końcu nasi napastnicy strzelają tyle bramek, że rekord Toniego jest zagrożony.

krzysiu

Fioletowy

Quote from: Florek on 09/11/20, 15:57
Quote from: Chiesa on 09/11/20, 15:40
Logiczne, w końcu nasi napastnicy strzelają tyle bramek, że rekord Toniego jest zagrożony.
Właśnie- po co nam napastnik który strzelił w tym sezonie w lidze 5x więcej bramek niż nasz wspaniały tercet VKC razem wzięty ??

Chiesa

'flaresenha.com': "Real zaoferował Fiorentinie 30 mln euro za Pedro".

Krzysiek74

Quote from: Chiesa on 16/11/20, 21:10
'flaresenha.com': "Real zaoferował Fiorentinie 30 mln euro za Pedro".
Jasne sprzedajmy Pedro  do Hiszpanii i cierpliwie czekajmy na nadchodzące eksplozje talentów Kouame i Vlahovicia...a no i jeszcze oczywiście Cutrone...ponoć mają wszyscy naraz ujawnić swe wirtuozerie.
Forza Viola per sempre!

Chiesa

'Tuttomercatoweb': 18-letni pomocnik Ramon César Cirino z Palmeiras na "fioletowej" liście. W Brazylii określają go następcą Felipe Melo.

krzysiu

Z Ksiazki Bendtnera :
Tom Brooks szukał mi klubu zagranicą. Szczególnie na Półwyspie Apenińskim, bo wcześniej interesował się mną Inter. Doszło do tego świeże zapytanie z Milanu. Nie brzmiało to źle - epicki klub w połączeniu z niesamowitym stadionem. No a miasto samo w sobie jest mekką mody.

Konkrety dotyczyły jednak trzech klubów. Oferty na stole położyły Siena, Genoa i Fiorentina. Najbliżej było mi do Violi, bo przedstawiła porządny kontrakt. Uzgodniliśmy, że polecimy do Włoch i dopniemy ostatnie detale tuż przed zamknięciem okienka transferowego. Najpierw wybieraliśmy się do Mediolanu na noc i nazajutrz mieliśmy udać się do Florencji.

Ledwie po lądowaniu Tom odebrał telefon od niejakiego Beppe Marotty, dyrektora sportowego Juventusu, który dostał cynk, że jesteśmy we Włoszech.

- Z największą przyjemnością podpiszemy Nicklasa u nas. Możemy się spotkać?

Przeanalizowałem wszystkie za i przeciw. W Fiorentinie miałbym gwarancję gry. Ale z drugiej strony - Juventus to Juventus. Najbardziej utytułowany klub we Włoszech. Idealne miejsce, w którym chciałem wygrywać trofea, których tak bardzo potrzebowałem.

Tom poinformował Fiorentinę, że dostaliśmy nową propozycję. Po chwili usłyszał: ,,Tylko nie wybierajcie Juve, mają za dużo napastników. Ludzi, w których sporo inwestowali. Chcą po prostu wyprowadzić nas z równowagi, zagrać nam na nosie. Nicklas nigdy nie przebije się do składu" - komentowali na bieżąco przedstawiciele Violi.

Nie byłem jednak taki pewien. Oddzwoniliśmy więc do Juventusu i dwie godziny w pokoju hotelowym Toma siedział już Marotta z drugą osobą. Zaczęły się negocjacje. Andrea Agnelli wydzwonił nas poprzez FaceTime.

- Co myślisz o tych kwotach? - spytano Toma. - Myslę, że są trochę za niskie. Ale rzućmy okiem na ten zapis... Trwały żywiołowe dyskusje. Tom nie dawał za wygraną, a przedstawiciele Juve potrzebowali chwilę namysłu na nową ofertę. Nie wychodzili na zewnątrz. Wszystkie karty po prostu leżały na stole. Zajęło to mniej niż pół godziny.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 30 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview