• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Palladino: "Nie możemy zlekceważyć Hellas"

Started by Chiesa, 22/02/25, 01:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Raffaele Palladino przed meczem z Hellas Verona:

,,Szkoda, że straciliśmy Gudmundssona, ma trudny sezon. Kontuzja jest przypadkowa, mamy nadzieję, że wróci do zdrowia tak szybko, jak to możliwe, polegamy na sztabie medycznym. W tej chwili mamy trochę za mało z przodu, również z powodu kontuzji Colpani'ego i Adli'ego, którzy również mogliby zostać przesunięci wyżej.

Panathinaikos

Wiem, jak wiele złego znaczyła dla Fiorentiny Grecja, postaramy się odkupić zeszłoroczną porażkę. Wiemy o nich wiele, że mają chwalebną historię w swojej ojczyźnie, że jest wielu zawodników, którzy znają się na włoskiej piłce nożnej; przyjrzymy się im uważnie w ciągu najbliższych kilku dni, mając na celu przejście do kolejnej rundy.

Napięcia z Pradè?

Kategorycznie temu zaprzeczam, myślę, że wypowiadam się również w imieniu klubu. Jest szacunek, jest jedność, jest dialog, tak jak zawsze powinno być. Plotki, które krążą, jak zwykle, mnie denerwują, są fałszywe i bezpodstawne. Przyjmuję to do wiadomości, jeśli ktoś chce pisać, proszę bardzo, mogę powiedzieć tylko tyle. To normalne, że nikt nie był zadowolony z porażki z Como, chcemy wygrać następny mecz.

Ofensywny pomocnik i napastnik oraz zawodnicy poza pozycją

Mogliśmy lepiej wyczuć Fagioli'ego, mamy wiele rozwiązań na tym polu, jak i w ataku, teraz wróci Kean i nadejdzie jego kolej, ale tym chłopakom trzeba dać czas i przestrzeń, bo mogą sobie dobrze radzić.

Przeciwko Como

Oczywiście, to nie był nasz najlepszy mecz, prosiłem drużynę, żeby rozwinęła się mentalnie. Musimy stawić czoła drużynom, które zajmują niższe pozycje w tabeli, w inny sposób, musimy dobrze interpretować wszystkie mecze.

Valentini

Radzi sobie dobrze na pozycji po lewej stronie, gdzie lubi grać, jest regularny, a to jest dla mnie i dla niego ważne.

Wiele kubów odpadło z pucharów

Musimy przemyśleć naszą drogę, cieszę się, że gram o trofeum. Nie sądzę, żeby to gwarantowało utratę punktów.

Fagioli

Widzę go jako pomocnika, jednego z dwóch środkowych. W niedzielę było to rozwiązanie wymuszone, Zaniolo musiał grać trochę bardziej z przodu i my się do tego dostosowaliśmy, ale generalnie gra na pozycji dwójki lub trójki, a w nagłych wypadkach jeszcze bardziej z przodu.

Szpital

Adli wraca do zdrowia po skręceniu kostki. Mam nadzieję, że niedługo wróci.

Colpani

Ma stłuczenie stopy od około 25 dni. Staramy się ze sztabem medycznym zrozumieć jego powrót. Zobaczymy, jak sobie poradzi w kolejnych dniach. W tym okresie mocno zaciskał zęby, nawet grając niewyleczony. To zawodnik, którego musimy doprowadzić do stuprocentowej formy.

Formacja

Szukamy najlepszego rozwiązania, ale nie zależy ono od systemu gry. Do każdego meczu musimy podchodzić z maksymalnym skupieniem.

Środowisko krytykuje

Ale to sprawiedliwe... Dobrze, że mnie krytykują, przynajmniej chłopaki mogą się skupić i dać z siebie wszystko.

Conference League

Dla mnie puchar jest wszystkim, gra w Europie to powód do dumy i jestem tu także po to. Chcemy spróbować wygrać.

Zaniolo

Mam nadzieję, że on będzie objawieniem. Przybył z pokorą i chęcią, ale nie grał zbyt wiele, przez co brakuje mu nieco rytmu meczowego. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale on rozwija się podczas treningów i spodziewam się po nim świetnej fazy końcowej.

Defensywa

Wcześniej traciliśmy bardzo mało bramek, teraz trochę więcej, ale ogólny wynik to dobra średnia. Musimy poprawić pewne aspekty w fazie defensywnej, ale także w fazie gry.

Hellas Verona

To dobra drużyna, ostatnio zdobywa też punkty. Miewają chwile słabości, ale na własnym boisku są groźni, grają z kontrataku, atakują, żeby cię dopaść. Nie wolno nam niczego lekceważyć.

Kean

On jest jednym z tych, którzy strzelają gole. Gudmundsson i Colpani to inni, którzy powinni zostać dodani, ale ich nie mamy".
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 30 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview