• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Kadra na I zgrupowanie

Started by Chiesa, 07/07/10, 23:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

ACF Fiorentina podała listę zawodników I drużyny i klku graczy z sektora młodzieżowego, którzy zostali powołani na I zgrupowanie drużyny w Cortina w dniach 15 -l 30 lipca 2010 roku. Powołani zawodnicy powinni się zjawić na badaniach lekarskich we Florencji w dniach 12-13 lipca. 14 lipca przejdą testy atletyczne. Rano 15 lipca odjazd do Cortina, gdzie po południu odbędzie się pierwszy trening w nowym sezonie.

Sztab trenerski:
I trener Sinisa Mihajlovic
II trener Dario Marcolin
Trener bramkarzy Giulio Nuciari
Trenerzy od przygotowania atletycznego Antonio Bovenzi, Vincenzo Manzi i Damir Blokar

Zawodnicy:

Bramkarze
Avramov Vlada      05/04/1979 Novi Sad
Frey Sebastien     18/03/1980 Thonon Les Bains (FRA)
Luciani Francesco 17/08/1994 Venezia
Miranda Santos    06/03/1992 Itabuna (BRA)

Środkowi obrońcy
Camporese Michele      19/05/1992 Pisa
Felipe Dalbelo              31/07/1984 Guarantiguetà (BRA)
Gamberini Alessandro 27/08/1981 Bologna
Kroldrup Per               31/07/1979 Farso (DAN)
Natali Cesare             05/04/1979 Bergamo

Boczni obrońcy
Comotto Gianluca     16/10/1978 Ivrea
De Silvestri Lorenzo 23/05/1988 Rzym
Gulan Nikola             23/03/1989 Belgrado
Pasqual Manuel        13/03/1982 S.Donà di Piave

Pomocnicy
Agyei Kofi Daniel       01/01/1992 Accra
Bolatti Mario             17/02/1985 La Para (ARG)
D'Agostino Gaetano 03/06/1982 Palermo
Di Tacchio Francesco 20/04/1990 Trani
Donadel Marco          21/04/1983 Conegliano
Montolivo Riccardo   18/01/1985 Mediolan
Zanetti Cristiano     10/04/1977 Carrara

Ofensywni pomocnicy
Carraro Federico          23/06/1992 Padova
Ljajic Adem                  29/09/1991 Novi Pazar (SER)
Marchionni Marco         22/07/1980 Monterotondo
Papa Waigo                 20/01/1984 Saint Luois (SEN)
Santana Mario Alberto 23/12/1981 Chubut (ARG)
Vargas Juan Manuel    05/10/1983 Lima (PER)

Napastnicy
Babacar Khouma    17/03/1993 Thies (SEN)
Di Carmine Samuel 29/09/1988 Florencja
Gilardino Alberto    05/07/1982 Biella
Jovetic Stevan       02/11/1989 Podgorica
Mutu Adrian          08/01/1979 Calinesti
Seferovic Haris     22/02/1992 Sursee (Szwajcaria)

4 zawodników, którzy grali na Mundialu w RPA, Kroldrup, Montolivo, Gilardino i Bolatti dojdą 26 lipca i 2 sierpnia. Keirrison w tej chwili ma rozmowy w sprawie transferu więc nie został powołany.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Lechu

Szkoda ze tylko Kierri ma te rozmowy :(

Wagu

Luciani moje najwieksze zaskoczenie

Paolo

Dzieciak jeszcze.... 94 rocznik  ;).
Viola Club Polonia

Wagu

ciekawe, ze nie ma 2 zawodnikow urodzonych w tym samym miescie :P

z Florencji tylko Di Carmine, ogolnie z Toskanii malo

Ama

Avramov  Vlada - doświadczony, lojalny zawodnik. Za dużo swoich umiejętności nie poprawi ale myślę, że na ławkę jest w sam raz. Mógłby być lepszy na linii pola bramkowego...

Frey Sebastien - przyzwyczaił nas do równej formy, w ostatnim sezonie kilka błędów. Mam nadzieję, że nie wróci do kadry, źle się w niej dzieje a Seba u nas ma spokój. Podstawowy zawodnik bez dwóch zdań, jeden z filarów defensywy.

Luciani Francesco - kompletnie nie kojarzę tego zawodnika. Niewiele mogę o nim powiedzieć... tylko tyle, że ma 'dobre' imię :P

Miranda Santos - sprowadzony do nas by był kiedyś następcą Frey'a, jednak okazuje się, że co najwyżej może być zmiennikiem Seculina. Niesprawdzony w pierwszym zespole, może w którymś sparingu pogra... może.

Camporese Michele - Kompletnie zaskoczenie dla mnie... gdzie Masi? Za dużo nie wiem o tym zawodniku...

Felipe Dalbelo - nieszczęsny Felipe, jedyną jego zaletą jest możliwość gry na lewej obronie i w środku. Umiejętności średnie, wyszkolenie techniczne mierne. Taktycznie dobry. Ma nad czym popracować

Gamberini Alessandro - musi wrócić do formy, bo nie widzę składu bez niego. Z aspiracjami na reprezentację.

Kroldrup Per - dwa sezony temu numer jeden do sprzedaży, dzisiaj podstawowy zawodnik. Nie wiem czemu nie grał w podstawowym składzie Danii na MŚ... mam nadzieję, że utrzyma formę i będzie zamiatał z Allesandro!

Natali Cesare - drewno jakich mało ale pod wodzą Prandelliego zrobił ogromne postępy, pewny punkt... ławki rezerwowych ;)

Comotto Gianluca - pisałem na jego temat kilka stron wstecz!

De Silvestri Lorenzo - nie wiem czemu ale gdy tylko pomyślę o Silvestrim to... kojarzy mi się z Wagusiem :D N/c

Gulan Nikola - niewypał Corvino czy zablokowany przez Prandelliego? Okaże się po zgrupowaniu!

Pasqual Manuel - bardzo dobry dwa sezony temu, w poprzednim był cieniem samego siebie. Spodziewam się więcej! Tylko jak on ma grać lepiej skoro nie ma godnego rywala?

Agyei Kofi Daniel - Być może zagra kilka meczów z ławki, czas na ogrywanie go! Dobre warunki fizyczne, ciekawie grał w Primaverce. Podstawowy zawodnik za kilka lat!

Bolatti Mario - niedoceniony przez Prandelliego i... Chiesę ;) Na MŚ pokazał, że można na niego stawiać. Jeśli nikt lepszy nie przyjdzie będzie grał!

D'Agostino Gaetano - niewiele można o nim powiedzieć. W Udine dobrze grywał... gdyby nie kontuzja. Zobaczymy po pierwszych sparingach!!

Di Tacchio Francesco - kupiony/wymieniony. Wielka nadzieja Corvino i nie tylko jego! Jego nazwisko jest już znane prawie każdemu fanowi Fiory. Czekam na jego debiut!

Donadel Marco - cóż... odpowiedni wątek już jest a i sonda mówi sporo za siebie. Ciao!

Montolivo Riccardo - musi poprawić się taktycznie i będzie bardzo dobry. Owocnej pracy Rico!

Zanetti Cristiano - doświadczony, widziałbym go w roli trenera młodszych roczników.

Carraro Federico - na tego zawodnika też czekam od paru miesięcy. W styczniu bardzo dobrze grał, nie bał się rywali i dzielnie grał piłki z Jove. Widzę dla niego miejsce na ławce!

Ljajic Adem - wyjątkowo szybko zawitał na boisku. Fantastyczny zawodnik do ogrania. Średnio bije wolne, ale nad tym z Mihą na pewno popracuje. Gdzie on w końcu gra? Lewa czy Prawa? Widzicie go w środku?

Marchionni Marco - Juventus zrobił duży błąd sprzedając go do nas. Dobry zawodnik z... dobrymi wrzutkami. Myślę, że mógłby popracować nad wydolnością i szybkością. Powalczy o miejsce!

Papa Waigo - wszyscy go chcemy!

Santana Mario Alberto - Gdyby nie te kontuzje... byłby pewnie podstawowym zawodnikiem Maradony na mundialu! I kto wie, czy nadal w Violi :)

Vargas Juan - out!

Babacar Khouma - w sumie mógłby pokazać jeszcze więcej. Czy będzie zmiennikiem Gili? Oj nie wiem... czytajcie do końca!

Di Carmine Samuel - średnio go widzę w zespole. Raczej przyjedzie tutaj by pokazać się z dobrej strony i zostać wypożyczonym do klubu z Serie B

Gilardino Alberto - co tu dużo mówić? Alberto i nikt inny!

Jovetic Stevan - to samo... bez niego nie ma w tej chwili 80% ataku

Mutu Adrian - ??

Seferovic Haris - Tak tak... pomijany w rozmowach a talentem nie ustępuje nikomu z wyżej wymienionych!! Dla mnie numer 1 w Primaverce a za dwa sezony będzie rywalizował z Gilą lub Babą o zespół. Ma świetne warunki fizyczne i doskonały instynkt strzelecki!

Uff... pisałem to prawie 30 minut. Doceńcie to!

Wagu

Masi kontuzja, Aya odszedl, wiec Camporese to byla jedyna rozsadna opcja z defensorow Primaverki

Ama