• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

CHIEVO - FIORENTINA 0:0

Started by Chiesa, 27/04/16, 17:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Zgadza się, że bez powodu nie, ale z nim drużyna do końca sezonu była w grze na wszystkich frontach.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Fioletowy

Quote from: Chiesa on 01/05/16, 15:51
Dla mnie dobry trener radzi sobie w każdych warunkach. I dalej uważam, że Montik nie miał lepszych graczy od tych co ma Sousa. Także sportowo Sousa się posypał, Italia za wysokie progi - bo realnie mieliśmy szansę na miejsca 3-4 z 7 budżetem.
Wybaczysz że się nie zgodzę w kwestii kadry ;). Montella miał Cuadrado/Salaha, Savicia, Rossiego, Gomeza, Neto, Pizarro, Aquilaniego, Joaquina czy Vargasa. Moim zdaniem ani w ataku ani w drugiej linii ani w obronie ani na bramce nie mamy lepszych zawodników niż mieliśmy za Montelli. Pierwsza część sezonu tego nie pokazała- ale druga tak i to bardzo boleśnie.

Chiesa

Fioletowy - brałem pod uwagę tylko ten ponoć katastrofalny ostatni sezon Montika.

Cuadrado out w styczniu, Rossi - szpital, Gomez - szpital, Pek - kółeczko, straty, kartki, podania bez sensu do tyłu, Aqua - strącał gołębie, Vargas - hmm...

Salah, Neto, Savic, i Joaquin jedyni na poziomie.

Sousa - Tatar solidny, Vecino, Badelj, B. Valero (biją na głowę tamtych), Berna, Ilicic, Kalinic (lepszy od Gomeza), Zarate, Tello, Alonso...

Fioletowy

Quote from: Chiesa on 01/05/16, 16:12
Fioletowy - brałem pod uwagę tylko ten ponoć katastrofalny ostatni sezon Montika.

Cuadrado out w styczniu, Rossi - szpital, Gomez - szpital, Pek - kółeczko, straty, kartki, podania bez sensu do tyłu, Aqua - strącał gołębie, Vargas - hmm...

Salah, Neto, Savic, i Joaquin jedyni na poziomie.

Sousa - Tatar solidny, Vecino , Badelj, B. Valero (biją na głowę tamtych), Berna, Ilicic, Kalinic (lepszy od Gomeza), Zarate, Tello, Alonso...
Więc po kolei. Tatar, Vecino (był wypożyczony), Badelj, B.Valero, Berna (miał ciężką kontuzję), Ilicić, Alonso byli w kadrze już u Montelli. Kalinić miał dobrą pierwszą część rozgrywek. Zarate i Tello przyszli dopiero na drugą część sezonu ze znanymi wynikami. Pek i Aqua byli jacy byli ale wyniki przemawiały za nimi(chociaż przyznam że duet Vecino-Badelj w pierwszej części sezonu prezentował się od nich dużo lepiej).

krzysiu

Ale co tu porównywać jak obaj trenerzy przejechali się na stylu gry jak Barcelona - obydwaj nie mieli innej taktyki,innego rozegrania niż krótkie podanka itd.

Chiesa

krzysiu - to już inna strona medalu. Tika taka, ale obaj zapomnieli, że my w składzie nie mamy Messi'ego, Pique, Suareza i Neymara.

krzysiu

No więc zawsze mówiłem,żę musi być alternatywna taktyka - ja takiej nie widziałem od kilku lat

Chucky

Quote from: Florek on 30/04/16, 22:49
Krótka piłka - ostatnie 15 meczów to aż 19 punktów, które dało by nam 11 lokatę. Wniosek? Sousa OUT i to natychmiastowo! Zawiodłem się na nim, jednak jest marnym strategiem i w ogóle trudno myśleć o nim pozytywnie. Czas na kolejne zmiany, także wśród zawodników.
Co ty piszesz... Sousa odejdzie bo sam chce i to juz postanowione! Koleś ma pomysł i chciałby rozwinąć skrzydła ale włodarze klubu podcinają skrzydła każdemu szkoleniowcowi ( brak odpowiednich transferów) więc skoro ma już zaklepana posadę to ma urlop do końca sezonu, a to że trener ma wyjebke to przekłada się na checi i morale zawodników. Mam dosyc tego szefostwa i to ich trzeba zwolnić jako pierwszych !