• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - ROMA 2:2

Started by Chiesa, 18/03/11, 18:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wagu

nie mowie "przebudowa" tylko chodzi mi o ulozenie druzyny, porownaj aktualna gre z ta sprzed roku, Santana gra zeby sie wypromowac i odejdzie? on chce nowy kontrakt ale, ze klub mu go jeszcze nie zaproponowal to inna sprawa ale tak samo ma sie sytuacja z Donadelem, tez jeszcze nie dostal nowej umowy, a Santana i Gila graja zeby sie wypromowac? a co maja robic? grac gorzej? odnosnie transferow nie ma co rozmawiac bo to inna bajka, a w przypadku zmiany trenera zrobimy jedynie krok w tyl, jesli ma dojsc do jakis zmian to wlasnie Miha musi zostac

saviola77

Sytuacja Fiorentiny w paru punktach:
- jest niedobrze, bo nie wiadomo na co można liczyć ze strony właścicieli. Nie doszła do skutku budowa Cittadelli, co teraz ? Szukamy nowego miejsca na stadion, czy powoli się wycofujemy z finansowania klubu, bo na pewno nie da się wyjść chociażby na zero przy jego prowadzeniu ?
- nikt nie składa żadnych deklaracji odnośnie przyszłości --> Mazda chce dołożyć sporo do finansowania klubu. Czemu nie ma żadnych jasnych deklaracji, co do przyszłości, gramy tylko dla siebie, jakieś jasne wytyczne do przyszłości, brak  celów?
- nietrafione transfery ze strony Corvino. Przyrost bramkarzy i skrzydłowych, brak lewego obrońcy i DMC.
- trener. Mimo wszystko można byłoby osiągnąć więcej z kimś bardziej doświadczonym. Zdecydowanie nie ta klasa do objęcia schedy po Prandellim.
- kadra. Zbyt liczna i nierówna. Ale to moim zdaniem można jednym okienkiem transferowym poprawić.
- taktyka. Przy takiej ilości ofensywnie usposobionych graczy marnotrawstwem jest póki co grać 4-3-2-1. Fajniejszym byłby system Borussi 4-2-3-1, szczególnie że mamy graczy do tego systemu.
- przyszłość. Może być bardzo optymistyczna, gdy weźmiemy pod uwagę potencjał drużyny, którą mamy teraz, a jednocześnie dobrze prowadzonej oraz bardzo dobre wyniki drużyn młodzieżowych oraz sukcesy i oszczędności, które mogłyby przyjść, gdyby rozsądnie młodych wprowadzać.
- skład na sezon 2011:
a.) GK -  Boruc, Neto, Seculin. Sprzedaż: Frey i Avramov (+ 12 mln euro)
b.) DL -  Masilela (Cheikh M'Bengue), zmiennik Pasqual (koszt albo 1 mln euro albo 8 mln euro).
c.) DC -  Gamberini, Nastasic, Kroldrup, Camporese - sprzedaż Natalii (+ 2 mln euro)
d.) DR -  De Silvestri, zmiennik Behrami - sprzedaż Comotto (+ 2 mln euro)
e.) DMC -  Matuidi, Enoh, Moussa Sissoko, Gago - zmiennicy Behrami i Ageyi - sprzedaż Donadel (koszt ok. 10 mln euro)
f.)  MC - Montolivo i D'Agostino
g.) AML - Vargas, Carraro, Salifu
h.) AMC - Jovetic i Keisuke Honda (koszt ok. 10 mln euro)
i.)  AMR -  Santana i Ljajic + Matos - sprzedaż Marchionni i Cerci (+ 7 mln euro)
j.) ST -  Gilardino - Babacar + może ktoś jak Funes Mori albo Kevin Mirallas

Wagu

hehe mam kilka watpliwosci :D

do taktyki 4-2-3-1 potrzeba 2 dobrych srodkowych defensywnych pomocnik, a my mamy tylko sredniego Donadela, poza tym juz gralismy takim ustawieniem, co z Monto i Ago?

Matuidi, Enoh, Gago i Sissoko za 10 mln euro? 10 mln to na samego Sissoko by nie starczylo

Salifu AML?

patrzmy troche bardziej realistycznie

Baggio210

Savio, bardzo mądrze i sensownie wypunktowałeś.Zgadzam się w w 100% :) Rzeczywiście bracia sie pewnie wahają. Masz racje też odnośnie celów. Pewnie też stąd trzymali Mihę, bo gdyby były inne cele to zapłaciliby kasę i pożegnaliby Mihę....Może Zamparini przejmie biznes, bo mu sie Palermo znudziło.....

saviola77

Quote from: Wagu on 21/03/11, 23:24
hehe mam kilka watpliwosci :D

do taktyki 4-2-3-1 potrzeba 2 dobrych srodkowych defensywnych pomocnik, a my mamy tylko sredniego Donadela, poza tym juz gralismy takim ustawieniem, co z Monto i Ago?

Matuidi, Enoh, Gago i Sissoko za 10 mln euro? 10 mln to na samego Sissoko by nie starczylo

Salifu AML?

patrzmy troche bardziej realistycznie

Nie, nie ... 10 mln euro za jednego z nich. Jeden by wystarczył.

I do tej taktyki raczej myślałem o nie dwóch czystych DMC - raczej o jednym DMC tylko z zadaniami destrukcyjnymi takimi właśnie jak Matuidi czy Sissoko (Donadel jak wyraźnie wskazałem do odstrzału) zmienników już mamy: Agyei i Behrami.

Drugi zaś gracz to MC - playmaker - który miałby rozgrywać czyli Montolivo na zmianę z D' Agostino. Dosyć waleczny podłączający się i pod atak i pod obronę, z przeglądem pola i podaniem.

No i AMC - Jovetic na zmianę z Hondą, szybcy, nieustępliwi, z doskonałym strzałem i dobrym podaniem. Wspomaganie ataku.

AML i AMR - Szybcy skrzydłowi schodzący do środka, zresztą już tak grający Vargas z Santaną.

Chiesa

Wczoraj to umknęło chyba mi, ale ADV potwierdził Mihę na nowy sezon. Dzisiaj wielu fachowców wypowiadało się, że Miha to fachowiec a jeden powiedział nawet, że najlepszy w Serie A.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Chiesa

Nasze gorące vargi zawaliły drugiego gola.

Chiesa

Aha i jeszcze jedno gol Gilardino był prawidłowy w 1 połowie. Nie było spalonego.