• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

FIORENTINA - ROMA 0:1

Started by Chiesa, 18/04/14, 00:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ACFdziubek

Wieczni malkontenci narzekają :D dla mnie sezon dobry :)

Wagu

Ja rozumiem krytykowac, ale patrzac realnie na mozliwosci klubu to trzeba stwierdzic, ze sezon jest bardzo dobry. Rozkladajac kazdy mecz z osobna na czynniki pierwsze to oczywiscie, ze moglo, a nawet powinno byc lepiej, ale ogolnie rzecz biorac to 4 miejsce w lidze jak na Fiorentine to bardzo duzo.

GrzegorzK

gra na 3 frontach a w dodatku liczne kontuzje ... a wy narzekacie. Większość druzyn bez napastników przez większość sezonu (tak jak my) nie mogła by pomarzyc o 4 miejscu (nawet Juve gdyby nie miało żadnego napstnika z wyjątkiem 1 drewniaka i 1 młokosa bo wysoko nie była) więc jak dla mnie sezon bardzo udany. Mimo wielu przeciwności utrzymaliśmy to co w poprzednim sezonie wypracowaliśmy i gdy przyjdzie czas, że nie bedzie kontuzji to i wyniki beda lepsze. wiele meczy było takich gdzie brakowało napastnika przez co uciekały punkty, a jak beda napastnicy to i pkt beda, więc wyluzować dupska i czekać na next sezon i wierzyć w ADV P&M oraz Montelle ! a nie wieszać psów na nich i zganiac wine

Landem

90 % to ci sami zawodnicy co rok temu a grają tak, że po prostu bolą mnie oczy. Takiego niezgrania, zablokowanych strzałów, odskoczeń piłki to chyba nikt nie ma.

I tak twierdzę, że gdyby nie Rossi, to byśmy się na miejscu Parmy/Toro pałętali a nie o to przecież chodzi...

Monte to z dupy taktyk, ale to w sumie zrozumiałe. Młody jest, musi się nauczyć na porażkach.

Grzegorz, na trzech frontach, a czy oprócz Juve ktoś poważny się trafił w tych rozgrywkach? Takiego sezonu w Coppa to pewnie w ciągu 10 lat nie powtórzymy, również w LE może być ciężej...

Baggio210

Moze i ocena ogólna jest pozytywna. Tyle, że należy patrzeć krytycznie. Dla mnie progresu w stosunku do tamtego roku nie ma.
Dwa, zwracałem uwage na błędy, które moim zdaniem się powielają. Czyli nikt nie wyciąga własciwych wniosków. Krytyka wynika tez z tego, iz widzę szanse i mam ambicje by było lepiej.Kolejny kamyczek, ile razy grał słynny, obdarzony wielkim talentem Andow i dlaczego?
Drużyna musi byc dobrze skonstruowana, gwiazdy i mrówki do pracy. Obawiam sie, ze w pomocy robotników jest za mało. A taki nieznany np. Romulo do pracy i biegania by sie przydał....

Gwiazda trenerska pierwszej wielkości jest Rudi Garcia, a nie Monty. I mam dobra wiadomość a nawet dwie.
Jak sie zdenerwowałem an naszych to ogladałem PSG-Lyon. I tam mówiono o zainteresowaniu PSG Garcia. Bo z Blankiem paryzanie graja nijak.A  szejkowi sie nie odmawia.
Dwa, na stadionie u nas widziałem drugiego słynnego łysego, Spalettiego! Nomen omen.....

krzysiu

Nasze krytykowanie pewnie wynika z tego,że widzieliśmy jak fajnie,ładnie i składnie graliśmy w tamtym roku - mieliśmy wyobrażenie,że teraz dojdzie do tego większa skuteczność i będzie LM . Tak się nie stało - zdarza się.
Wydaje mi się,że za dużo jest u nas doświadczonych,starych zawodników i młodych,którzy nie nadają się na razie na ten poziom. Trzeba wykonać dobre transfery w lato i tyle.

GrzegorzK

Quote from: Landem on 20/04/14, 16:47
Grzegorz, na trzech frontach, a czy oprócz Juve ktoś poważny się trafił w tych rozgrywkach? Takiego sezonu w Coppa to pewnie w ciągu 10 lat nie powtórzymy, również w LE może być ciężej...

Nie musieliśmy mieć mocnych rywali. Liczy się to, że trzeba było biegać 90 minut tygodniowo więcej. A to siadało na nogi naszych piłkarzy i w niedzielne rozgrywki widac było często zmęczenie

Quote from: Baggio210 on 20/04/14, 17:08

Dwa, na stadionie u nas widziałem drugiego słynnego łysego, Spalettiego! Nomen omen.....

Tak. Wywalmy Montelle i zatrudnijmy Spalettiego - BRAVO ZA GENIALNĄ MYŚL !!! Montella jest podobnym trenerem do Spalettiego, tylko, że jest młodszy, i na więcej polotu i finezjii. Skleił 11-stke z chłopaków, którzy praktycznie się nie znali w ciągu jedego przygotowania przedsezonowego. W tym sezonie utrzymuje swoją pozycje i chcecie go zwolnić za brak progresu ?!?! nosz kur** ludzie. Pomyslcie sami. Gdybyśmy przez 20 lat cały czas zajmowali to 4 miejsce w Serie A i co sezon grali w pucharach to bym się cieszył. Wy to juzbyście chcieli wygrywać LM a to trzeba stopniowo. Małymi kroczkami ! A co do samego Spalettiego to też nie woadomo jakby się odnalazł w Fiorentinie, może niepotrafiłby poskładac tej ekipy i gralibyśmy dno i co wtedy ? zostalibyśmy z ręką w nocniku bo Monte na pewno by ktoś zatrudnił.

MYŚLMY CO PISZEMY !

Landem

Quote from: GrzegorzK on 20/04/14, 19:49
Quote from: Landem on 20/04/14, 16:47

Nie musieliśmy mieć mocnych rywali. Liczy się to, że trzeba było biegać 90 minut tygodniowo więcej. A to siadało na nogi naszych piłkarzy i w niedzielne rozgrywki widac było często zmęczenie

Bzdura, sam biegam po 50-60 km tygodniowo i czy czuję zmęczenie? Nie! Jedyne co widać to brak pomyślunku. W premiership gra się regularnie co 3 dni.