• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Puchar Włoch (finał): FIORENTINA - NAPOLI 1:3

Started by Chiesa, 02/05/14, 02:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ama

Takie mądre słowa kołaczą mi po głowie w tym sezonie: "Ten kto jest częściej przy piłce, ma więcej okazji do pomyłki, a mecz wygrywa ten, kto popełnia mniej błędów."

Mogliśmy być wizualnie lepsi od Napoli ale popełniliśmy więcej błędów i przegraliśmy. Piłkarzom nie można zarzucić braku zaangażowania i cierpienia na boisku. Natomiast jak bumerang powraca kwestia braku nawet solidnych boków obrony i zmienników dla kontuzjowanych napastników. Trudno, gramy do końca o 4. miejsce.

Landem

Tomo i Savic out. Za tą kasę można mieć jednego dobrego obrońcę.

Pasqual - zostanie i tak, ale trener powinien go powoli odsuwać na boczny tor (liczyłem na to, że stanie się to w tym sezonie - wszak po co był transfer Alonso?)

Mati - zbyt chimeryczny. Trzeba to zrewidować pod kątem opłacalności.

No i napastnika faktycznie brak (pod nieobecność Rossiego i Gomeza), chociaż Matri dzisiaj w 30 minut mógł nam dać ważną asystę...

x

Znaczy że co, Napoli miało ustawić pod naszą bramką 9ciu piłkarzy i dalej przeprowadzać huraganowe ataki? Po co? Cofnęło się i grało z kontry. Gdybyśmy byli lepsi to padły by dla nas bramki... W każdym elemencie gry? ;o Wydawało mi się że wynik brzmiał 3-1 dla śmieciarzy.

Chiesa

x - jakie ataki jak oni nie atakują tylko z kontry grają, do których nie dopuszczaliśmy jak w 20'. Mówię o innych elementach nie o bramkach. Bramka na 33-1 to klasyczny gol do pustej bramki jak w hokeju. Albo 2-2 albo 1-3.
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

Landem

Na pocieszenie zostaje kara jaką pewnie walną Napoli za dzisiejsze wydarzenia  :P (szukam pozytywów)

Krzysiek74

Quote from: x on 03/05/14, 23:54
Znaczy że co, Napoli miało ustawić pod naszą bramką 9ciu piłkarzy i dalej przeprowadzać huraganowe ataki? Po co? Cofnęło się i grało z kontry. Gdybyśmy byli lepsi to padły by dla nas bramki... W każdym elemencie gry? ;o Wydawało mi się że wynik brzmiał 3-1 dla śmieciarzy.
Karol bylismy lepsi bo prowadzilismy gre i powinnismy roztrzygnac to na swoja strone ale śmieciarze nas skontrowali  Ilicic zmarnował wczesniej setke...
Forza Viola per sempre!

x

Quote from: Chiesa on 03/05/14, 23:57
x - jakie ataki jak oni nie atakują tylko z kontry grają, do których nie dopuszczaliśmy jak w 20'. Mówię o innych elementach nie o bramkach. Bramka na 33-1 to klasyczny gol do pustej bramki jak w hokeju. Albo 2-2 albo 1-3.

...

Ja tam myślę tak jak Ama.

Tommy

Landem,

Matri grał ledwie niecałe 15 minut i to z doliczonym czasem - jak dla mnie nic więcej nie mógł w tym spotkaniu zrobić.

x

Gdyby Ilicic strzelił na 2:2 to my prawdopodobnie byśmy zgarnęli puchar, bo wątpię aby Napoli grając w 10 mogło nam zagrozić. Wtedy to my byli byśmy lepsi? Okej, strzelili nam 3 bramki po 3 błędach w defensywie, mieli do tego jedną sytuację Pandeva i to tyle co dzisiaj pokazali - Zagraliśmy lepiej niż w zwycięskim meczu w Neapolu(1:0) oraz w przegranym we Florencji(1:2), a wynik zanotowaliśmy najgorszy mimo tego.

Ja jestem z naszej gry w przodzie zadowolony - nie byliśmy słabsi ogólnie, jedynie popełniliśmy 2 błędy więcej i stąd przegrana - mówi się trudno.