• Welcome to ACFFiorentina.eu - forum of Fiorentina supporters, Fiorentina forum.

Sparing: Valencia - Fiorentina 2:0

Started by Chiesa, 18/08/10, 23:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chiesa

Po fatalnych błędach Felipe Fiorentina przegrywa sparing z Valencią 0-2. Pozytywy to Boruc, D'Agostino, Papa Waigo.

VALENCIA (4-4-2): Moyà - Miguel, Maduro (82' Navarro), Ricardo Costa (72' Tino Costa), Mathieu (82' Jordi Alba) - Joaquín (72' Feghouli), Banega (82' Fernandes), Albelda, Pablo (64' Aduriz) - Mata (64' Vincente), Soldado. Ławka: Cesar, Del Horno, Navarro, Fernandes, Feghouli, Vicente, Aduriz, Tino Costa. Trener: Unai Emery.

FIORENTINA (4-2-3-1): Boruc - De Silvestri (66' Comotto), Natali (66' Gamberini), Kroldrup (46' Felipe), Pasqual (78' Gulan) - Montolivo (66' Bolatti), Zanetti (46' Donadel) - Papa Waigo (87' Matos), D'Agostino (87' Agyei), Marchionni - Gilardino (80' Seferovic). Ławka: Avramov, Frey, Comotto, Gamberini, Felipe, Bolatti, Donadel, Gulan, Agyei, Matos, Seferovic. Trener: Sinisa Mihajlovic

Bramki: 70' Soldado, 75' Aduriz

Żółte kartki: Banega - Kroldrup, Marchionni, Papa Waigo
- AMORE MIO - LA LUCE DEL MATTINO

adelajda39

Za Mathieu nie wszedł Del Horno, tylko Jordi Alba.

Pit.G

Szkoda slow widzialem pierwsze 20 minut i mi sie odechcialo ogladac slabo zagralismy i dlatego ta porazka....Ciezko bedzie o 4 miejsc w tym sezonie... :(

nightsword

Oglądałem końcówke pierwszej połowy i całą drugą.
Gra nie wygladała za dobrze tak jak wynik.
Porażka to: Comotto który przy obu bramkach pozwolił dośrodkować, zamiast dojść do zawodnika i próbować mu odebrać piłke cofał sie:(
Felipe w górnych piłkach jest słaby jak cholera.
Na plus Papa Waigo jego rajdy z prawej flanki były szybkie i ciekawe.
Reszta na poziomie średnim.
Jak będzie tak gra to ciężko będzie o 4 miejsce.

Adam

przydałby się nowy nabytek  :-\ a nawet kilka!
2 obrońców i może jakiś dobry pomocnik.
Ja bym brał Andrea Mantovani, na środek jakiś obrony może jakiś młody  może Natasic ale on ma troche mało doświadczenia  można by było wziąć starszego ale doświadczonego zamiast drewno Felipe i ktoś na pomoc przydałby się Fernando z porto jednak wydaje mi się że nie mamy tyle gotówki ale patrząc na to do sprzedaży może pójść Avarmov i Bolatti lub Donadel.

Jak tak ma wyglądać gra Violi w tym sezonie to myślę o podobnej pozycji jakom mieliśmy 11-12 coś w tym stylu.
Liczę że Dondel się odbuduje, Gila zacznie strzelać bramki, Pasqual złapie forme a Zanetti pokaże na co go stać i zagra tak jak z Liverpoolem. :)

jednak na przyszły sezon poprawił bym jeszcze dużo w drużynie np. Marchionni to świetny piłkarz trzeba to wykorzystać tak jak u Vargasa czy Jove, Comotto to wielkie drewno w zeszłym sezonie oceniałem jego grę na ''może być" ale teraz ::)

Felipe -już dawno mówiłem żeby go gdzieś oddać ale inni oczywiście mówili że się jeszcze rozwinie i będzie grał dobrze.
Liczę także że Montolivo pokaże wielką formę reprezentacyjną.

Myślę że drużyna musi wszystko to naprawić i kupić tych piłkarzy bo do pierwszej 4 się nie załapiemy.

Powiem szczerze-szkoda że Prandelli odszedł.
:)

FORZA Viola :)

Bartol

Panowie z taka grą będziemy walczyć o utrzymanie. Jak nic się nie zmieni transferowo to obstawiam miejsce w granicach 14-16. Nie mamy drużyny. To zlepek przecietnych grajków. Corvino juz po raz 3 karmi nas jakimiś odpadkami.

Pontius

Werder w ostatnim(?) meczu kontrolnym przegrał z Fulham 1:5... A wczoraj zagrał fantastycznie z Sampdorią. Także ja nie wyciągałbym tak poważnie idących wniosków na podstawie meczu z Valencia...

Pit.G

Fulham jest mocne nie przypadkiem byli w finale pucharu uefa..